(VIDEO) Wanita DegiI Ini Dengan SeIamba Main Langg4r Angg0ta Bertugas Di Kawasan PKPD Namun Akhirnya Terima Padah

Sikap segelintir penduduk di kawasan PKPD yang memandangkan mudah pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) menyukarkan usaha pihak berkuasa untuk memutuskan rantaian penularan C0VID yang semakin mengganas di negara ini.Masih terdapat segelintir penduduk di kawasan PKPD masih gemar keluar rumah walaupun untuk urusan tidak penting.

Seperti mana yang kita tahu, anggota keselamatan sudah ditempatkan untuk melakukan rondaan secara kerap supaya penduduk tidak sewenangnya ingkar arahan PKPD.

Seperti video yang tular baru-baru ini, seorang penduduk PKPD ini telah ditahan oleh anggota yang bertugas. Wanita ini dengan berani redah anggota yang bertugas siap bertengkar mulut dengan anggota ATM dan PDRM yang bertugas dikawasan itu.

Video:

Masih terdapat segelintir masyarakat yang degil sengaja melanggar SOP PKPD, seperti beriadah dan keluar untuk urusan tidak penting di kawasan terbabit walaupun telah diberi amaran. Kerjasama semua masyarakat diperlukan agar mematuhi SOP yang ditetapkan dan membantu pelaksanaan PKPD dengan sama-sama membuat aduan segera kepada pihak polis sekiranya ada berlaku pelanggaran SOP PKPD yang ditetapkan.

Video:

Sama-samalah kita semua menjadi masyarakat yang berdisiplin dengan mematuhi SOP yang ditetapkan dan jangan ada sikap mementingkan diri sendiri dengan mencari pelbagai alasan untuk melanggar SOP yang ditetapkan hingga menyusahkan diri sendiri, keluarga dan masyarakat.

Olahan: AWS

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini