[VIDEO] “Jika Aku Gugur Kerana V!rus, Jangan Tangisi Aku.” – Pesanan Buat Isteri Terclnta

Peningkatan pandemik C0VID-19 di Malaysia sememangnya sangat mengger0nkan sepertinya tiada penurunan yang drastik setakat hari ini. Sudah pasti barisan petugas hadapan dari pelbagai sektor sudah mulai lelah dan penat dalam menangani pandemik ini.

Selain daripada jururawat dan doktor, pastinya pemandu ambulans turut sibuk berulang-alik menjemput pesak!t yang disahkan positif C0VID-19 untuk dibawa ke pusat rawatan.

Mereka juga sudah pasti terde dah sama dengan wa bak ma ut ini kerana berhubung secara langsung dengan mereka yang positif v!rus itu.

Pesanan buat isteri tercinta

Video:

Justeru itu, seorang pemandu ambulans telah membuat satu video pesanan buat isteri tercinta dengan berharap supaya mendoakannya agar dilindungi daripada sebarang kesulitan semasa bertugas.

Bukan menunjuk, tapi ni hakikat sebenar

Video:

Perk0ngsian mrshah8484 menerusi aplikasi Tiktok itu sememangnya memberi kesan kepada warganet kerana dia berpesan andai dirinya gug0r ketika bertugas, anggap sahaja dia seperti gug0r di medan pe rang.

Hal ini kerana apa yang sedang berlaku bukanlah mahu menunjuk-nunjuk akan tanggungjawab yang diamanahkan buat barisan hadapan, tetapi merupakan realiti keadaan pandemik ketika ini di dalam negara.

Kita sama-sama jaga negara
Susulan daripada perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah men!nggalkan komen diruangan akaun Tiktoknya dengan menitipkan doa supaya semua petugas barisan hadapan kuat dalam menjalankan tugas.

Mereka juga berharap supaya frontliners semua dilindungi daripada sebarang an caman buruk pandemik ini susulan daripada peningkatan kes yang semakin hari semakin membimbangkan.

Permudahkanlah urusan mereka

Nangis bila baca ni

Semoga mereka semua dilindungi

Terima kasih wira negara

– Sumber & video dipetik dari ohmymedia, TikTok mrshah8484