[VIDEO] ‘Awak mari lah duduk sini, p4nas tu’ – Didkwa gnggu tunang orang, 2 pekerja pasar raya diteraj4ng peIanggan.

ViraI di media soslaI video menunjukkan seorang lelaki memukvl dan meneraj4ng dua pekerja pasar raya Speedmart yang dipercayai berIaku di G0mbak.

Berdasarkan video berdurasi satu minit itu, lelaki berbaju kelabu berkenaan datang ke depan premls tersebut dan mula bercakap dengan dua pekerja berkenaan yang sedang duduk berehat melayani telefon bimbit masing-masing.

Secara tiba-tiba lelaki itu men0lak kepala mngsa pertama dan menend4ng mngsa kedua sehingga terjat0h. Tidak diketahui apa yang dibicara mereka sehingga berIaku pergad0han, tetapi kedua-dua mngsa tidak meIwan dan hanya cuba memperthankan diri dari terus dipuk0l lelaki itu.

lnsiden itu terhenti selepas beberapa orang awam yang menyedari kej4dian itu datang dan lelaki berkenaan terus beredar dari kawasan itu.

Maklumat awal yang tersebar mendkwa, seorang pelanggan wanita meng4du kepada suaminya yang dia sudah menunggu giliran terlalu lama untuk masuk ke pasar raya itu disebabkan terlalu ramai pelanggan.

Bagaimanapun, wanita terb4bit dalam kejadian itu tampil men4fikan dkwaan tersebut dan menceritakan haI sebenar di mana salah seorang pekerja pasar raya itu terlebih dahulu bertind4k menggnggunya

“Lebih kurang jam 2 petang (6 Ogos 2021), saya dan tunang pergi ke Speedmart untuk membeli barang keperluan. Ketika saya menunggu tunang di atas motosikal miliknya, salah seorang pekerja Speedmart telah menegvr dan menggnggu saya dengan berkata, “Awak meh lah duduk sini, pnas tu, sini redup” sambil ketwa sebanyak dua kali.

“Perbuatan itu amat k3ji dan menjatvhkan maru4h saya sebagai seorang wanita. Kemudian saya menghantar mesej WhatsApp kepada tunang saya memberitahunya untuk keluar cepat kerana saya tidak selesa dengan keIakuan pekerja Speedmart itu.

“Kemudian tunang saya bertanya kepada pekerja berkenaan dan dia men4fikan perkara itu dengan kvrang ajar. Selepas itu berlaku pertelingk4han di antara mereka,” kata wanita itu dalam salinan lap0ran p0lis.

Pada keesokan hari, video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dari sebuah premis berhampiran yang menunjukkan kej4dian itu viraI di media sosi4I dengan dkwaan yang tidak tepat.

Tidak berpuas hati dengan fitn4h tersebut, pasangan itu tampil membuat lap0ran p0lis bagi men4fikan dkwaan itu dan untuk sias4tan lanjut.

Sementara itu, Ketua P0lis Gombak, Asisten Komisioner Zainal Mohamed Mohamed berkata, salah seorang daripada mngsa mengaI4mi keced3raan di dada, manakala seorang lagi tidak mengaI4mi sebarang keced3raan. Kedua-duanya dihantar ke H0spital Kuala Lumpur (HKL) untuk rwatan lanjut.

Pihaknya juga menerima dua lagi lap0ran p0lis berhubung kejadian itu dan k3s disi4sat mengikut Sksyen 323 Kanvn Kesksaan kerana dengan seng4ja menyebabkan keced3raan. Jika sabit kesal4han, peIakv boleh dikenakan huk0man penj4ra atau d3nda atau kedua-duanya sekali.

Sumber: Facebook Asal Gombak, Harian Metro

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini