[Vide0] Kena R4gut Ketika Pergi ATM, Gadis Nekad Mengejar Dan Mer3mpuh Per4gut Sampai TergoIek

Ke$ r4gut merupakan satu jen4yah yang sering berlaku di mana-mana tempat di dunia ini termasuk di negara kita. Dalam kebanyakan ke$, biasanya ke$ r4gut dilakukan dengan menggunakan mot0sikal dan mangsa biasanya terdiri daripada kaum wanita.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Kebiasaannya per4gut akan terus melarikan diri sebaik sahaja mer4gut mangsanya dan sukar untuk dit4ngkap dan dikejar, manakala m4ngsa akan menjadi t4kut dan tr4uma.

Bila dah terkena sudah semestinya akan rasa terg4mam dan speechless sebelum tr4uma. Tapi bukan pada gadis remaja 15 tahun yang bernama Febrian Alia ini.

Kejar per4gut sampai dapat r3mpuh untuk dapatkan balik barang dir4gut.

Kej4dian ini berlaku di Kalimantan Barat. Menurut sumber Coconuts Indonesia, pada 22 Februari lepas, kira-kira jam 11 pagi, Alia sedang menuju ke mesin ATM untuk withdraw duit, tiba-tiba telefon bimbitnya diragut oleh seorang pemuda yang sedang menunggang motosikal.

Seperti wanita lain, tak dinafikan dia tergamam dan terkedu seketika pada mulanya, tapi dia begitu cekap berfikir untuk bertindak semula bagi mendapatkan semua telefon bimbit tersebut.

Alia segera ke kembali ke motosikalnya untuk mendapatkan semula peragut itu, insiden kejar mengejar ini sampai ke taman perumahan.

Dengan cekap dan pantasnya, dia mengambil tindakan untuk rembuh motosikal tersebut apabila ada peluang sampai peragut itu jatuh.

Bila peragut tu jatuh tergolek, orang awam cepat-cepat dapatkan peragut itu untuk menangkapnya

Berdarah dihidung dan mulut, handphone dapat semula.

Selepas kejadian tersebut, Alia kelihatan seperti berdarah di hidung dan mulutnya sambil semak balik keadaan handphonenya sebelum dimasukkan kedalam poket.

VIDEO:

Peragut itu dipenjarakan beberapa bulan kerana ini bukan kes pertama. Apa-apapun gadis ini memang sangat berani dan tindakannya berjaya menyebabkan si peragut tertangkap. Diharapkan kita semua akan lebih berhati-hati dimana pun kita berada untuk mengelakkan kejadian seperti ragut ini berlaku.

Kredit: sajaheboh Via Detikkiniviral

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini