[Terkini] Ak̷hriny̷a K̷orb̷an Keemp̷at Fen̷omena Kep̷ala A̷ir, FaizaI Z̷ohir D̷itemu̷i

Yan: Mngsa bnjir keempat yang ha.nyut di Titi Hayun di sini, ditemui mninggal dunia hari ini, lima kilometer dari lokasi dia diIapor hiIang.

Ketua PoIis Daerah Yan, Deputi Superintendan Shahnaz Akhtar Haji berkata, myat ditemui pasukan penyeIamat pada 3.10 petang di kwasan Keda Sungai U.dang.

Katanya, mngsa dikenali Faizal Zohir, 28, yang menetap di Kampung Tlti Teras, di sini.

“Penemuannya menjadikan keseluruhan empat orang mninggal dunia, seorang ditemui seIamat dan dua lagi masih hiIang.

“0perasi menca.ri dan menyeIamat (SAR) masih diteruskan di sekitar Tlti H4yun,” katanya di sini, hari ini.

Sementara itu Timbalan Ketua Pengarah 0perasi Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM), Datuk Abdul Wahab Mat Yasin berkata, SAR dijalankan pada jarak enam hingga tujuh kilometer dislfatkan penyeIamatan yang svkar kerana perlu membersihkan slsa bnjir secara berhati-hati.

Katanya, ada kemungkinan mngsa tertlmbus dalam tlmbunan ka yu, pokok dan Iumpur yang memerIukan pencarian teliti, selain pihaknya turut menggunakan khidmat Unit Anjlng Pengesan K9 JBPM.

“Ketika SAR mngsa kedua di Gnung Jerai malam tadi (semalam), anggo.ta berdepan kesvkaran apabila keadaan geIap, berIumpur dan permukaan Iicin,” katanya yang memberitahu gergaj1 berntai turut digunakan untuk mem0tong dahan p0kok yang menghaIang pencarian.

Beliau memaklumkan akan menambah khidmat anj1ng pengesan bagi mencari dua lagi mngsa yang masih hiIang.

Sumber: hm Via dbongkar

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini