Terg4mak Se0rang Wanita JuaI Anak Saud4ra Sendiri Untuk Dapatkan Sebijik iPhone

Baru-baru ini, netlzen dik3jutkan dengan berita se0rang wanita yang sanggup menju4I anak saudaranya yang berusia 2 tahun sem4ta-mata untuk mendapatkan iPhone 11.

Pada 23 November lalu, Polis dari An Giang, Vietnam membuat keputus4n untuk menah4n seorang wanita atas dakwa4n cuba menjuaI anak saudaranya sebagai pertukar4n untuk iPhone 11.

Menurut p0rtal media Vietnam, Dantri, su$pek, Hanh, berusia pertengahan tahun itu diamanahkan oleh saudaranya untuk menjaga kanak-kanak berusia dua tahun, Ng, untuk seketika.

Baru-baru ini juga, Hanh berkenalan dengan seorang kawan baru menerusi media sosial dan individu itu dikenali sebagai Vinh.

Pada 31 Oktober pula, Hanh membawa Ng keluar dan pada masa itu Vinh membuat panggilan video pada Hanh. Ketika mereka sedang berbual, Vinh kerap mengatakan Ng sangat comel.

Hanh kemudian menipu Vinh dan berkata, Ng dibuang oleh bapa kandungnya, sementara ibu Ng pula ket4gih berjudi dan merupakan pen4gih d*dah, dan Hanh meranc4ng untuk menghantar Ng ke tokong untuk dijaga.

Vinh kemudian menaw4rkan diri untuk meng4mbil Ng sebagai anak angkat dan berj4nji akan memberi Hanh sebuah iPhone 11 bersama sedikit wang tunai. Dan Hanh bersetuju dengan tawar4n itu.

Pagi keesokan harinya, Hanh pergi mengambil Ng dari rumah neneknya dan berkata dia mahu membawa Ng pergi bermain di luar. Sebaliknya dia mahu membawa Ng bertemu dengan Vinh.

Vinh memberi Hanh 1.5 juta dong (RM270) untuk tambang teksi dan iPhone 11 seperti yang dijanjikan sebelum itu.

Selesai menyerahkan Ng, Hanh pulang ke rumah nenek Ng. Menyedari Ng tiada di rumah, si nenek bertanya kepada Hanh di mana keberadaan cucunya itu. Hanh berb0hong dan mengatakan dia sudah menghantarnya pulang ke rumah itu.

Bagi mengelak perbuatannya daripada disyaki oleh ahli keluarga, Hanh membuat laporan poIis dan mendakwa Ng telah hilang.

Polis mula menyiasat kes itu dan berasa curiga dengan keterangan Hanh. Selepas menyoal siasat wanita itu, Hanh akhirnya mengaku yang dia telah menjual Ng kepada Vinh semata-mata mahu mendapatkan iPhone 11.

Pada 3 November, polis menyerbu kediaman Vinh untuk menyelamatkan Ng dan membawa Vinh ke balai untuk disoal siasat. Mereka juga menahan Hanh untuk membantu siasatan.

Sementara itu, Ng telah dihantar ke pangkuan ke keluarganya semula.

Sumber: Dantri, World of Buzz Via Detikkiniviral

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini