Sudah ti̷ada raw̷atan untuk an̷ak syurga ini. Ibu sempurn̷akan hasr̷at ter̷akhir beliau untuk naik MPV terc̷apai

Impian seorang kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun yang menghi dap leukemi4 tahap empat untuk menaiki kereta pero nda p0lis (MPV) menjadi kenyataan.

Mohamad Ammar Dhani Mohd Azuan ditemani ibunya, Nur Syazwani Mazlan, 30, dibawa bersiar-siar menaiki MPV Honda Civic bersama Ke tua P0lis Daerah Seberang Prai Utara (SP U), Asis ten Komi sioner Noorzainy Mohd Noor.

Hasrat kanak-kanak itu direalisasikan melalui Pro gram Hasrat Dipenuhi Seikhlas Hati di Ibu Peja bat P0lis SPU, Kepala Batas, Pulau Pinang.

Menurut Nur Syazwani, Mohamad Ammar Dhani yang merupakan anak sulung daripada empat beradik dikesan mengh idap leukemi4 sejak berusia dua tahun.

Katanya, anaknya itu sangat berminat dengan kerjaya p0lis malah menyimpan banyak kereta p0lis mainan di rumah mereka di Bakar Kapor, Penaga, Kepala Batas.

“Sejak berusia dua tahun dia tunjuk minat dengan kereta p0lis. Lepas itu dia selalu tunjuk dan cakap nak naik kereta p0lis. Tapi saya selalu cakap, p0lis banyak kerja… kita tunggu dulu…

“Sampai tahap sekarang ini… dia dah tak ada rawatan… saya terpaksa bertanya kawan bagaimana pros edur hendak minta kebenaran naik kereta p0lis.

“Alhamdulillah dia tolong (beritahu pros edur dan cara membuat permo honan)… dapat jugalah anak saya naik (kereta p0lis),” katanya di sini..

Sementara itu, Noorzainy berkata, pihaknya terha ru dengan kisah Mohamad Ammar Dhani dan mengambil inisi atif bagi membolehkan impiannya menaiki kereta p0lis menjadi kenyataan.

“Kita telah menerima permo honan daripada ibu bapa adik Mohamad Ammar Dhani. Atas dasar kepriha tinan kami PD RM (P0lis Dira ja Malaysia)… kita terharu… dalam kesib ukan kita menjalankan tug as harian, kita cuba tunaikan hasrat itu,” katanya.

Dalam pada itu, Mohamad Ammar Dhani memberitahu dia berminat dengan kerjaya p0lis dan mahu menangkap penjen ayah.

“Abang (saya) nak jadi p0lis… nak tang kap orang ja hat,” katanya yang teruja menaiki MPV itu.
Difahamkan, kanak-kanak tersebut sudah menjalani semua raw atan namun paru-paru dan saluran pernafa sannya sudah dijan gkiti.

sumber : awani

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini