Subhanallah, Wanita Pilih Islam Selepas Kaji Pelbagai Kltab, Men4ngis Temui Keben4ran

“Allah itu wujud dan al-Quran itu benar. Apa yang berlaku di dunia pada kompilasi ini adalah dinyatakan di dalam al-Quran… ”

Itu pengakuan seorang wanita warga Thailand, Pheemthana Shinawat terbuka hati untuk memeluk agama Islam semasa melihat dan mengkaji kitab suci seperti al-Quran, Bible dan Anguttara Nikaya.

Berkongsi kisah di laman Facebook, wanita yang menetap di Malaysia itu telah membuat isi kandungan antara kitab agama tersebut sebelum mengetahui kebenaran yang dicari selama ini.

Setelah mengikat & mengumpulkan beberapa buku agama

Menurut Pheemthana, dia memilih agama Islam bukan kerana sebab-sebab tertentu lain dasar kepercayaan dan ketaqwaan pada Allah SWT selain masih mencari jalan untuk menjadi Muslim sejati.

“Saya masih mencari cara sebenarnya untuk menjadi Muslim dengan agama lain yang memberikan ketenangan kepada jiwa saya,”

“Agama tidak berbeza pada nama siapa siapa diri kamu,” tulisnya pada Selasa

Selain itu, dia turut serta video apa yang difahami mengenai ajaran dan permintaan dalam agama Islam dan berjanji akan kekal istiqamah di jalan Allah sehingga hujung nyawa.

Tak mahu jadi Islam hanya pada nama…

Posting tersebut mendapat perkongsian sebanyak 5,600 kali dan 3,800 tanda suka serta ratusan komen netizen yang mengucapkan syukur kerana wanita berkenaan telah menggunakan Hidayah Allah.

Sumber: Facebook Pheemthana Shinawat Melalui sembangdunia

Pihak MediaPortal tidak menjawab terhadap komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah orang persendirian pemilik akaun dan tidak semestinya berbeza pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi pengguna akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Suka, Komen Dan Share Laman Media Portal Ya.

Jom sama2 sertai group ni .. Khas untuk sama2 kita kongsi menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Sertai -> Klik Disini