Suami Menyes4l Pabila Baru Ucap “terima kasih” pada Isteri Untuk Lahirk4n Ba.yi Kesayangan,Tapi Isteri M3ninggal Masa Lahirkan Ba.yi Itu

Saya igt lagi masa mula mula kita kenal dulu. Saya baru habiskan master, tgh usung sijil ke hulu ke hilir mintak kerja. Dan masa tu saya tgh frust dgn ex saya.. awak ada bantu saya dari saya belajar sampai saya habiskan master saya.

Saat Berkenalan

Saya perasan awak tk pernah merungut walau saya susah. Tak pernah tarik muka even saya bawak awk pergi makan warung warung dan kdg kdg awk yg tlg bayarkan itu ini .

Alam Perkahwinan

Selama kita kahwin 3 tahun, sekalipun saya tak pernah layan awak sebagai isteri . Saya igt lagi, betapa sbrnya awak sebelum kita kwin dlu berapa banyak kali saya lukakan hati awk . Kantoi ada perempuan lain sana sini. Tapi awak still sabar.

Suami Ego Insaf Pada Hari Isteri Pergi Untuk Selamanya

Sejujurnya dlu masa kita kwin, saya kwin dgn awak sbb saya rsa kesian. Saya rsa awk mmg perempuan yg bersungguh sungguh dgn saya. Saya terluka stiap kali igt semula tntng kita. Cincin tunang dan kwin kita awk sendiri beli. Saya teringat betapa eksitednya awak kita nk kwin . Awk sibuk pilih baju, pilih hantaran yg awk suka

Tpi saya sepatah tak tunjuk minat. Saya thu awak terasa hati tpi entah mgkin sbb saya ego. Saya biarkan . Saya igt lagi 2 hari sblum kita kwin awak tanya btul ke awak pilihan saya . Saya cuma mampu seen je ws awk sbb saya tkde jawapan untuk soalan tu. Even saya acuh tak acuh, saya tk bersungguh dan tak stabil awk ttp nk berkahwin dgn saya.

3 tahun kita kawin kita msih belum ada anak.

Saya nampak kadang kadang bila awk scroll ig, scroll fb kawan kawan awk yg bhgia dgn life diorang suami dan anak diorang . Awak jdi sedih . Sedih bkn sbb awk takde anak. Tapi sedih sbb saya gagal kan? Gagal jadi suami yg baik untuk awak.

Saya thu awk kecewa sbb saya selalu abaikan awk, saya tk pernah tunjuk minat untuk ada anak, saya tk pernah cuba fhm awk. Maafkan saya sebab saya tipu perasaan saya sndiri masa kita kwin dlu. Saya tk cintakan awk tpi saya tk mampu undur diri .

Walaupun 3 tahun dh berlalu tapi hati saya masih belum terbuka untuk terima awk sepenuhnya . Dan saya diuji bila ex saya muncul semula dlm life saya .

Lagi sekali saya abaikan. Dan tak lama lepas tu mungkin tuhan nak tunjuk pada awk betapa tak gunanya saya sbgai suami. Awk terbaca smua ws saya dgn dia. Ya saya tahu awk terlvka. Dan banyak banyak hari yg saya lukakan awk.

Haritu awak paling terlu ka. Awk tunjuk ws tu dkt saya. Air mata awk mengalir, masa tu saya btul btul tk thu nk buat apa. Saya dgr awk tersedu sedu menahan tangis dalam bilik kita. Egonya saya. Saya tk cuba pujuk awk lgsung.

Isteri Mengan dung Setelah 3 Tahun

Saya hilangkan diri berhari hari dgn alasan outstation. Dan saya terima sms dari awk. Awk nak saya balik. Awk janji awk akan lupa apa awk baca dan awk janji yg awk akan buat takkn pernah terjadi hal ni. Sms kedua masuk, ringkas “saya dh prgnnt, abg baliklah. Saya masak makanan fav abg”

Saya balik dan cuba untuk sayangkan awk memandangkan awk pun dh mengandung. Lagi sekali saya lu kakan awk. Saya tk pernah teman awk bila awk jmpa doktor, saya tk pernah bangun bila awk muntah muntah, saya pura pura tidur bila awk cramp dan saya tk pernah tanya awk mengidam atau sakit apa apa.

Entah mungkin awk tahu siapa saya dan kenal siapa saya. Awk diamkan. Tk pernah awk merungut sepanjang 9 bulan awk mengan dung. Awk ttp bangun pagi masakkn saya, siapkan pakaian dan jaga makan minum saya.

Saya pernah tinggikan suara pada awk sbb awk demam dan mungkin betul awk tak larat masa tu. Saya marah dan mntk awk jgn mengada ngada. Sdgkn tu kali pertama awk mgdung awk mengadu sakit dan mntk saya bawakkn awk pergi hospital.

Sedangkan selama ni kalau awk demam sakit atau apa awk berselubung tahan sakit smpai tertidur . Hari baru saya sedar betapa ke jamnya saya.

Saya Suami Ego

Disebabkan saya ego saya tk pernah cuba cari peluang untuk adakan masa dgn awak. Alasannya sbb saya sibuk. Bila awk sms atau ws cerita itu ini . Saya seen. Last status awk update di wc “Jgn benci sesuatu perkara, kelak perkara yg kau benci akan jdi perkara paling kau rindu”

Awak Pergi Selamanya

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini