Selamba Minum Teh C4mpur Cl0rox, Pak Cik Ini ‘Dkwa’ Mampu Bun0h C0VID-19 Dalam Badan [VIDEO]

Sejak mulai pandemik menyer4ng sehingga program v4ksin C0VID-19 ditawarkan di Malaysia, dapat dilihat pelbagai kaedah dan ‘ikhtiar’ tersebar di aplikasi WhatsApp mengenai cara-cara untuk memb4smi wab4k C0VID-19. Penggunaan wap cengkih antara yang p0pular diseb4rkan sehingga kini.

Terbaharu, sebuah lagi kaedah yang agak mengej0tkan ramai terseb4r di mana seorang lelaki menunjukkan penggunaan bahan pelunt0r Clor0x yang didkwa mampu membun0h wab4k COV!D-19 dalam badan. Lebih mengej0tkan, beliau dilihat turut meminum segelas air teh yang dicampur bersama peIuntur Cl0rox.

Difahamkan video yang tular ini berlaku lebih empat bulan lalu di mana pak cik berkenaan aktif mengesy0rkan penggunaan peluntur Clor0x untuk membun0h C0VID-19.

Dkwaan beserta tind4kan untuk minum pelunt0r Cl0rox nyata mengej0tkan netizen serta menimbulkan keris4uan sekiranya ‘kaedah’ ini dit!ru oleh mereka yang percaya dengannya. Berikut antara respon netizen mengenai video berikut yang sedang tular.

Dimaklumkan pemahaman menggunakan pelunt0r Cl0rox bukan sahaja tersebar di Malaysia malah turut dipercayai sebilangan kecil individu di Amerika Syrikat. Sekitar tahun lalu, laman Forbes mendedahkan kaedah yang mampu mer0sakkan badan ini telah digunakan sebilangan rkyat Amerika Syrikat yang percaya pelunt0r mampu menjadi penyemb0h.

Dimaklumkan pemahaman menggunakan peluntur Clor0x bukan sahaja tersebar di Malaysia malah turut dipercayai sebilangan kecil individu di Amerika Syar!kat. Sekitar tahun lalu, laman Forbes mendedahkan kaedah yang mampu mer0sakkan badan ini telah digunakan sebilangan rkyat Amerika Syrikat yang percaya peluntur mampu menjadi penyembuh.

Sehubungan dengan itu, dinasihatkan agar orang ramai tidak menggunakan pelunt0r untuk diminum kerana mampu mer0sakkan tubuh badan berikutan kandungannya yang mampu menghak!s. Diharap mesej ini dapat disampaikan agar video yang kini sedang tular di aplikasi WhatsApp ini tidak menjadi ikutan.

Sumber vocket Via Detikkiniviral

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini