Se0rang Pekerja TNB m4ut kemaIangan, w4ris mohon sak$i tampil bantu sia$atan

S4KSI kepada satu kemal4ngan m4ut melibatkan seorang penunggang motosikal di Jalan Pengk4lan Raja, P0ntian tiga hari lepas dicari bagi memb4ntu sia$atan kej4dian tersebut.

Menerusi perk0ngsian individu bernama Nor Amira, dia meminta jasa baik orang ramai atau sesiapa sahaja yang mempunyai rakam4n ‘dashcam’ kemaIangan itu agar t4mpil memb4ntu pihak p0lis menyeIesaikan ke$ tersebut.

“Assalamualaikum. Merujuk kepada kemaIangan m4ut di Pengk4lan Raja tiga hari lepas melibatkan seorang staff TNB yg menunggang motosikal m4ut di tempat kej4dian, kami ahli keluarga ingin mem0hon b4ntuan tuan/puan semua sekiranya ada rec0rding dashcam kereta tuan/puan semasa kej4dian untuk dijadikan bukt1.

“M0hon PM saya. G4njaran tunai akan saya berikan kepada sesiapa yang dapat memb4ntu mendapatkan rec0rding dashcam yang jelas untuk kami buat sia$atan ke pihak ata$an.

“Moh0n bantu. Moh0n bantu fight untuk Hamzah. Fight untuk anak-anaknya seramai lima orang yang masih kecil dan bersek0lah. Jangan bagi su$pek terIepas,” tulisnya dalam hantar4n tersebut.

Menurut Amira, pemandu kereta seolah-olah ‘pusing cerita’ walaupun kemaIangan tersebut berlaku di atas garisan berkembar.

Katanya, su$pek juga telah dibeba$kan dengan jaminan p0lis dan sehingga kini su$pek atau ahIi keIuarga mereka langsung tidak berjumpa w4ris m4ngsa untuk mem0hon maaf.

Terdahulu, seorang pekerja TNB m4ut di tempat kej4dian selepas motosikal yang dinaikinya bert3mbung dengan sebuah kereta dari arah bertent4ngan.

Jen4zah m4ngsa yang dikenali sebagai Hamzah Samsudin telah seIamat dikebumik4n pada hari yang sama di Tan4h Perkb0ran K4mpung Rambah, P0ntian

Kredit: cempedakcheese

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini