Se0rang lbu Tungg4l Nak Byr Duit Urusan Jenazh Ayhnya Secara Ansuran, Sekali Dtg Pert0longan Cara Tiba2

Jika ada saudara terdekat meningg4.l sudah tentu waris akan menguruskannya dan ada juga mendapat pertol0ngan dari khairat jika dia berdaftar.

Kis4h sedlh seorang lbu tunggal tak m4mpu nak bayar k0s pengurus4n ayahnya dan minta nak bay4r secara ansuran.

Awal pagi tadi kami dihubungi seorang wanita yang menetap di Larkin, Johor.

Beliau memaklumkan ayahnya baru sahaja meningg4.l dunia di H0spital Johor Bahru.

Oleh kerana beliau merupakan satu-satunya anak tunggal arwah dan merupakan ibu tunggal kepada seorang anak perempuan, maka kos pengurusan jenaz4.h sebanyak RM 1500 yang ditetapkan pihak terbabit tidak mampu ditanggung sepenuhnya.

Pada awalnya waris hanya mampu menjelaskan bayaran sebanyak RM 800 sahaja dan bercadang membayar selebihnya secara ansuran.

Namun pihak SPJM telah pun membayar baki sepenuhnya sebanyak RM 700 agar waris dan si m4.ti tidak menanggung beban hutang di kemudian hari.

Alhamdulillah, rezeki sama dikongsi. Jika ada yang ingin menyumbang bagi menampung kos pengurusan jenazah ini, boleh salurkan sumbangan ke akaun rasmi pertubuhan:-

PERTUBUHAN SKUAD PENGURUSAN JEN4.ZAH MALAYSIA (PPM-026-14-24012018)
CIMB: 8603-48-9285
BSN: 1410-0410-0030-6186

Semoga Allah SWT melimpahkan rahmat dan rezeki kepada para penyumbang semuanya.

Alhamdulillah, jenazah Almarhum Yaacob bin Ayob telah selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Kebun Teh, Johor Bahru selepas waktu Zohor tadi.

Semoga r0hnya dirahmati Allah SWT. Aamiin.

Sumber fb SPJ / newscoviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini