Se0rang Gadis m4ngsa kemal4ngan jalan berIubang sedlh na$ib tak dipeduli

KUALA LUMPUR, 17 Mac — Se0rang gadi$ yang menjadi m4ngsa kemaIangan aklbat jaIan raya berIubang $edih apabila na$ibnya sebagai r4kyat biasa tidak mendapat pembeIaan sewajarnya.

Pengguna Twitter ‘izzahkay’ berkata akibat kemaIangan itu, dirinya tidak dapat mengh4diri peperik$aan kerana keced3raan di muk4 dan angg0ta bad4n.

”L4nggar Iubang punya pasaI tak boleh ambil peperikI$aan, sedih tu Allah sahaja yang tahu.

”Tetapi saya r4kyat marhaen, seribu kali pun l4nggar Iubang tiada tind4kan,” katanya.

Gadi$ itu turut mena$ihatkan pengguna jaIan raya agar memakai dan menggunakan t0pi keledar yang betul.

”Siapa yang bawa motorsikal laburlah pada topi keledar yang elok dan jangan lupa ikat kemas sebab kita tak tahu bila kita kemalangan.

”Alhamdulillah tiada kecederaan bahagian kepala cuma pada bahagian bibir kena jahit sikit sebab cermin topi keledar separuh saja,” katanya.

Hantarannya mendapat simpati ramai di ruangan komen, ada yang menasihatkannya agar mengambil tindakan undang-undang.

“Awak buat laporan polis. Boleh adu atau s4man tuntutan g4nti rugi JKJR sebab jalan tak selamat. Mereka akan b4yar awak sejumlah g4nti rugi (perub4tan, kesihatan),” c4tat Amoi Anje.

Tahun lalu Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin Abu Bakar jatuh basikal akibat terlanggar jalan berlubang ketika berkayuh di Banting, Selangor.

KemaIangan itu menyebabkan Khairy mengalami kecederaan di muka.

Beberapa hari kemudian, Jabatan Kerja Raya (JKR) Kuala Langat tampil memohon maaf kepada Khairy dan mengambil tindakan segera menutup lubang di Jalan Kampung Sri Cheeding.

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini