SAYU, “Terlalu Cepat Abang Prgi”, Suami Dip4nah Petlr Ketika Memvkat Ikan Ditemukan Iema $.

Sungai Petani: Nelayan dilap0rkan hiIang mula terjtuh ke dalam Sungai Merb0k waktu dipa.nah petlr pagi semalam ditemui Iemas, tenerh malam tadi.

Mohd Nasir Md Rodzuki, 33, dibaca oleh nelayan lokal yang melakukan kerja menggunakan pvkat kira-kira 10 meter dari lokasi mgsa dilap0rkan hiIang.

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Menghadiri Komisioner Adzli Abu Shah mengesahkan penemuan nelayan berkenaan dan mengklas1fikasikan ke $ berkenaan sebagai mat1 mengjut.

Dia berkata, myat mngsa menghantar ke Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk dibe.dah s.iasat.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tlkam Batu, Muhamad Syukri Hashim berkata, nelayan mem memaparkan apa-apa jsad mngsa di permukaan udara pada 12 tenerh malam.

Berikutan itu katanya, sepasukan anggotanya menaikkan bot menuju ke lokasi pada 12.12 minit hayah malam.

“Pengesahan mngsa dilakukan oleh keluarganya melalui baju yang dipakai mngsa pada hari kjadian.

Lebih memiIukan arwh mninggaIkan seorang isteri dan 2 orang anak yang masih kecil.

“Mngsa kemudian diserahkan kepada poIis pada 12.22 tenerh malam untuk tindakan lanjut,” katanya kompilasi dihubungi hari ini.

Dalam kjadian semalam, Mohd Nasir dan rakannya, Sobri Hussain, 35, keluar keluar men.angkap ikan dengan menaiki satu bot sebelum mngsa pngsan dan terjtuh dari bot muncul terkena pana.han petlr.

Sobri cuba menyelamatkan mngsa, namun gagaI.

Kaedah, Sobri diselamatkan nelayan yang berada di kawasan dekat.

Mngsa yang selamat dihantar ke HSAH untuk mendapatkan rwatan lanjut.

Salam tkziah diucapkan. Prginya di bulan ramadan yanh mulia.semoga r0hnya ditempatkan bersama orang yang soleh. Al Fatihah.

Sumber: hm