SAYU, Se0rang Lelaki m4ut terc4mpak keluar dari kend3raan aklbat terl4nggar l0pak

SE0RANG lelaki yang terc4mpak dari kender4an pacuan empat r0da di Batu 7, Jalan Apas, dekat Tawau, semalam, dilap0rkan meningg4l dunia pagi ini.

M4ngsa, Ahmad Tang Bakri, 27, yang mengalami keced3raan p4rah pada bahagian kep4la menghembusk4n naf4s ter4khir ketika menerima rawat4n di H0spital Tawau.

Ketua P0lis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Peter Umbuas berkata, kej4dian berlaku ketika m4ngsa dalam perjalan4n dari arah Bandar Sri Indah menuju ke pusat b4ndar.

Menurutnya, apabila sampai di l0kasi kej4dian, kend3raan m4ngsa dikatakan hil4ng kawaIan dipercayai terl4nggar lopak air di jalan raya sebelum terbab4s ke pembahagi jalan.

“Keadaan hujan ketika itu menyebabkan Toyota Hilux dipandu mangsa terbalik lalu memasuki ke laluan bertentangan dan terhumban ke parit.

“Akibat kemalangan itu, mangsa tercampak keluar dari kenderaannya sebelum dibantu orang awam yang melalui kawasan itu,” katanya dalam satu kenyataan di sini, pagi ini.

Peter berkata, kenderaan mangsa mengalami kerosakan teruk di bahagian hadapan, bumbung, cermin pintu hadapan pecah selain rim serta tayar belakang pecah.

“Ke$ disia$at mengikut Sek$yen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.