SAYU, ‘Maafkan mama Aqim, leka jaga kamu’ – M4yat kanak2 jatuh l0ngkang ditemui ter4pung

SEREMBAN – M4yat Mohammad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly, 8, yang dikhuatiri lema$ selepas tergeIincir ketika bermain di l0ngkang di Flat Cemp4ka, Garden Avenue, Seremban 2 dekat sini, kelmarin ditemukan pagi ini.

Ketua Zon Seremban Jabatan B0mba dan Penyel4mat, Khair Amir Ahmad berkata, m4yat ditemukan pada pukul 7.30 pagi oleh angg0ta b0mba ketika melakukan r0ndaan di k0lam takungan air di Taman Arowana Indah, pagi tadi.

“Semasa r0ndaan angg0ta b0mba menemui m4yat timbul di permuk4an air tidak jauh 30 meter dari pintu kunc1 k0lam tebatan banjir yang dibuka semalam. Kami mengesy4ki kemungkinan m4yat m4ngsa terbenam di dalam lumpur.

“Kami menemui m4yat m4ngsa dalam keadaan telingkup dalam keadaan tidak berbaju dan seluarnya sudah terlurut. Ketika ditemui muk4 m4ngsa dalam keadaan mengelup4s,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Dalam kej4dian pada pukul 4 petang, Sabtu lalu, m4ngsa yang mesra dipanggil Aqim oleh ahli keluarganya tergeIincir ketika bermain di l0ngkang bersama abangnya yang berusia 10 tahun dan seorang rakan berusia 12 tahun.

Ketua P0lis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim berkata, m4ngsa dikatakan tergelincir ketika bermain di l0ngkang tersebut dan sewaktu kej4dian, hujan agak lebat dan dipercayai m4ngsa dihanyutkan air der4s.

Sementara itu, menurut Khair Amir, air surut dalam kolam takungan air berkenaan dipercayai memudahkan 0perasi mencari pagi tadi.

Jelasnya lagi, pihak b0mba telah menyerahkan m4yat m4ngsa kepada pihak p0lis untuk siasat4n l4njut.

“Kami telah menyerahk4n m4yat m4ngsa kepada pihak p0lis dan dihantar ke Jab4tan F0rensik, Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) untuk bed4h sia$at.

“Kami juga telah menamatkan 0perasi pada pukul 8.30 pagi tadi selepas m4yat dijumpai,” katanya.-K!ONLINE

Kredit: cempedakcheese Via Detikkiniviral

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini