SAYU, M4yat kanak2 j4tuh l0ngkang baru ditemui

SEREMBAN – May4t m4ngsa lem4s, Mohamad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly, 8, yang terj4tuh dalam l0ngkang di Flet Cempaka Seremban 2 sebelum dihanyutkan arus deras, Sabtu lalu ditemukan pagi tadi.

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

M4yat m4ngsa dit3mui selepas lebih 35 jam 0perasi mencari dan menyel4mat dilakukan pasukan kesel4matan terdiri Jabatan B0mba dan Penyel4mat Malaysia (JPBM) dan P0lis Diraja Malaysia (PDRM).

Ketua Z0n Seremban JBPM Negeri Sembilan, Khir Amir Ahmad, berkata may4t murid Sekolah Kebangsaan (SK) Nyatoh itu ditemui di kawas4n k0lam takungan tidak jauh dari lokasi m4ngsa terj4tuh.

“Kami temui mayatnya jam 7.30 pagi tadi selepas usaha dilakukan bagi mengurangkan air dalam takungan yang bermula semalam.

“Keseluruhan seramai 56 anggota JPBM dan PDRM terbabit dalam operasi ini dan Alhamdulillah akhirnya mayat kanak-kanak ini ditemui,” katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang Sabtu lalu, mangsa dikatakan sedang bermain dengan abangnya yang berusia sembilan tahun dengan seorang kawan berusia 12 tahun sebelum tergelincir ke dalam longkang berhampiran flet berkenaan sebelum dibawa arus.

Sementara itu, ibu mangsa, Nor Ain Ismail, berkata, dia reda dengan ketentuan Ilahi dan bersyukur kerana akhirnya dapat melihat wajah anak ketiga daripada empat beradik itu.

“Saya dimaklumkan oleh pasukan keselamatan mengenai penemuan mayat anak saya pada jam 7.40 pagi tadi ketika berada di rumah.

“Saya dan suami terus ke lokasi. Alhamdulillah, akhirnya saya dapat lihat anak dan kembali ke pangkuan saya walaupun dia sudah tidak bernyawa,” katanya ketika ditemui di luar pekarangan Jabatan Forensik Hospital Tuanku Ja`afar (HTJ) Seremban, di sini.

Yang turut hadir Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Hal Ehwal Wanita, Keluarga dan Kebajikan Negeri Sembilan, Nicole Tan Lee Koon.

Nor Ain berkata jenazah dijangka dikebumikan esok.

Sementara itu, Nicole berkata beliau bagi pihak kerajaan negeri akan membantu keluarga terbabit terutama urusan pengebumian kanak-kanak berkenaan. – wowberita