SAYU, Bapa M Nasir meningg4l dunia aklbat SAKlT tua

KUALA LUMPUR – Bapa kepada seniman Datuk M Nasir iaitu Mohamed Sam, 96, menghembusk4n naf4s terakhir di Singapura sekitar jam 7.30 pagi, hari ini, disebabkan $akit tua.

Isteri komposer dan penyanyi terkenal itu, Datin Marlia Musa berkata mereka sekeluarga masih terk3jut mendapat berita $edih berkenaan, n4mun reda dengan pem3rgian Allahy4rham.

“Suami belum bersedia untuk memberi seb4rang kenyataan. Kami masih terk3jut, tetapi sudah bersedia daripada segi mental disebabkan arw4h memang sudah $akit lebih sebulan.

“Kehilang4n itu, tetap satu kehilang4n. Kami reda lagipun ayah memang sudah uzvr dan dia meningg4l dunia bukan disebabkan peny4kit kr0nik,” katanya ketika dihubungi.

Marlia juga mengakui agak terkilan kerana tidak dapat hadir ke pengebumian Allahyarham di Singapura disebabkan situasi pandemik Covid-19 ketika ini yang tidak mengizinkan.

“Memang sangat sedih tidak dapat bersama ahli keluarga lain di sana untuk penghormatan terakhir. Namun, mujur kami sempat berbual menerusi panggilan video sebelum ini.

“Ketika itu, arwah masih kelihatan cukup sihat meskipun uzur. Disebabkan itulah, kami agak terkejut sedikit apabila menerima berita sedih itu awal pagi ini,” katanya.

Menurut Marlia, jenaz4h Allahy4rham bapa mertuanya itu kini diuruskan oleh adik-ber4dik M Nasir untuk pengebvmian di Singapura. Seniman ters0hor itu adalah anak keempat daripada sembilan adik-beradik. – WB

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini