Rumah Atas Pavillion Tiada Pembeli, Aliff Syukri Nak Sewakan RM28,000 Sebulan. ada yg berminat?

Lama tidak mendengar khabar usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri selepas tiada kntr0versi baru yang melibatkan dirinya sejak pand3mik berlaku.

Kelihatan Aliff Syukri sudah mulai slow down daripada pelbagai 1su yang menular di media s0sial sejak kebelakangan ini.

Tiada yang beli apartment Rm6 juta
Namun begitu, menerusi posting terbaru pengasas produk D’Herbs ini, Aliff Syukri telah memaklumkan hasrat menjual sebuah apartment miliknya di Pavillion, Kuala Lumpur masih tidak berjaya walaupun sudah setahun diiklankan.

Jadi, bagi mengatasi masaIah tersebut, beliau ingin menyewakan sahaja rumah tersebut kepada mereka yang mahu.

View this post on Instagram

A post shared by Aliff syukri bin kamarzaman (@aliffsyukriterlajaklaris)

Beri 50% p0tongan harga
Tambahnya lagi, sepatutnya sewa untuk sebulan adalah RM28,000, namun disebabkan musim pndemik ini, beliau sudi memberikan diskaun sebanyak 40% hingga 50% daripada harga asal.

Beliau mengakui bahawa ketika ini amat sukar untuk mencari pembeli ataupun penyewa. Dia juga memaklumkan jika ingin menyewa mana-mana lagi rumah selain disitu, boleh berhubung dengan nombor telefon disertakan.

Kami hanya mampu teng0k je
Perkongsian tersebut telah menarik perhatian warganet untuk meninggalkan komen diruangan Instagramnya. Rata-rata terkjut dengan harga sewaan tersebut memandangkan begitu besar untuk mereka yang berpendapatan biasa.

Namun begitu, ada juga yang memaklumkan bahawa pasaran untuk rumah sekitar Kuala Lumpur ketika ini memang agar perlahan dan memintanya supaya terus mencuba untuk menjualnya dengan harga yang berbaloi.

Cuba buat macam guest house

Bagi kami sewa jela Rm600 sebulan

Kalau RM6 juta boleh beli banglo lagi besar dari situ

Sumber: AliffSyukriterlajarlaris/omm/mkbnrn