PlLU, Walaupun lbu menInggal 27 tahun lalu, bapa masih SETlA tak mahu kahwIn lagi

Ser1ng kita d3ngar meng3nai c1nta sej5ti ant4ra p4sangan suamI ist3ri wrga emas yang kek4l sal1ng say4ng-meny4yang walaupvn sud4h di m4mah us1a.

Tetap set1a walau 27 tahun terpIsah

Namun, berbeza dengan kisah yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai Rizainawati apabila memuat naik video bapanya yang masih setia menziar4hi mak4m ibunya yang menInggal dunia 27 tahun lalu.

Apa yang mencvri tumpuan adalah bapanya langsung tidak berk4hwin lain walaupun ketika itu dia masih muda memandangkan ibunya menInggal dunia ketika berusia 24 tahun selepas melahIrkan adik bongsu.

@urizay

27 tahun setia pada yang satu,itu ayah saya 🥰#urizayexclusive #fyp #fypシ #lelakisetia

♬ Rindu setengah mati cover by ramadanramli – 🅰️dan

MenInggal pada tahun 1994

Menurut pengguna TikTok itu, bapanya memaklumkan alasan tidak mahu berkahwIn lagi kerana tiada lagi wan1ta sebaik isterinya dan dia setia mendvda sehingga ke hari ini.

Ditanya mengenai kisah rumah tangga bapanya, Rizainawati menyatakan arw4h ibu dan bapanya dijod0hkan oleh orang tua. Mereka bernIkah pada tahun 1989 ketika bapanya berusia 29 tahun dan arw4h ibu baru berumur 19 tahun.

@urizay

Reply to @kasutputih0 doakan arwah mak sya 🥰#urizayexclusive #fypシ #fyp

♬ bunyi asal – Din Amiruddin – Din Amiruddin

Sering cerita tentang arw4h mak
Disebabkan cinta yang mendalam kepada allahy4rham isteri, bapa Rizainawati sering berk0ngsi kisah kehidupannya bersama arw4h ibu mereka . Bapanya kerap memuji bahawa allahy4rham seorang yang sangat rajin.

@urizay

Reply to @normilaa0 tau ttg arwah mak semua dr ayah 😁 arwah mak sy rajin sgt2#fypシ #fyp #urizayexclusive

♬ Mimpi – Haqiem Rusli

baru kehil4ngan adik juga
Rizainawati juga turut memberitahu bahawa dia mempunyai tiga adik beradik dan semuanya perempuan.

Takdir Allah tak siapa tahu. Selepas 27 tahun kehIlangan insan tersayang, bapa sekali lagi didvga apabila anak keduanya pula dij3mput Ilahi pada bulan lalu ketika sedang menghitung hari bergel4r isteri.

@urizay

Reply to @cekelatsugus89_ Doakan arwah adik saya ya..#urizayexclusive #fypシ #fyp

♬ Mimpi – Haqiem Rusli

Respect lelaki macam ni

Perk0ngsian mengenai kisah keluarga Rizainawati ini mendapat perhatian warganet terutamanya di TikTok. Masing-masing menzahirkan rasa dukacIta keatas kehil4ngan adlk keduanya.

Dalam pada itu, mereka turut tertarik dengan kesetiaan bapa pengguna aplikasi tersebut kerana begitu setia dengan allahy4rham isterinya walaupun sudah puluhan tahun berpIsah m4ti.

Tak semua lel4ki sama

Syurga tempat mak awak

Ramai yang k0ngsi kisah sama

Lelaki sej4ti set1a pada isteri

Semoga Allah temukan mereka di syurga

Sumber Rizainawati via omm / imediaviral

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini