PlLU, ‘Tlada Lgi Mat Senyum’ Ibu Cerita Perangai ‘peIik’ Aimar Sebelum ‘pergl’ Ktika Bermain Basikal.

Butterworth: “Aimar tak boleh makan makanan laut sebab ada aIahan tetapi entah kenape dia sangat berselera menikmati juadah lala sebelum keluar basikal, mungkin memerlukan petanda dia akan perg1 mninggalkan kami,” kata Siti Salina Kamaruddin, 33.

Wanita itu adalah ibu saudara kepada kanak-kanak kanak lima tahun, Mohamad Aqil Aimar Ismail yang ma.ut diIanggar satu kenderaan utiliti sukan (SUV) di rumah rumahnya di Kampung Tok Sani, di sini, petang, semalam.

Siti Salina berkata, sebelum keluar dari rumah Aimar juga telah memberikan minuman udara kepada ibunya, Siti Marina Kamaruddin, 33, yang juga adik kembarnya yang sedang berp4ntang melahirkan anak.

Katanya, seluruh ahli keluarga terkejvt dimensi anak-anak saudaranya menggunakan kema.langan tidak jauh dari rumah mereka.

“Ketika dimensi Aimar kemaIangan terasa seperti tidak percaya kerana dia baru keluar ketika beri udara.

“Ketika makan tengah hari dia nampak sangat berselera, makan malam lain yang dia boleh makan kerana teringin malah dia aIah pada makanan itu.

“Ibu Aimar dan saya adalah adik beradik kembar jadi Aimar ini sudah saya anggap seperti anak sendiri dan kehiIangannya amat perit bagi kami sekeluarga sebapa untuk kita takdir,” katanya kompilasi, di sini, hari ini.

Katanya, Aimar seorang anak yang Iincah selalu menyenangi hati ahli keluarga kerana keletahnya yang suka tersenyum.

“Sebab itu kami gelarkannya Mat Senyum dan sekarang senyumannya akan menjadi kenangan untuk kami semua.

“Basikal yang dinaiki Aimar adalah hadiah sempena hari lahirnya yang kelima dan menjadi kelazimannya setiap petang keluar dari basikal dengan kawan-kawannya di kawasan kampung ini,” katanya.

Kaedah, usaha untuk menemubual ibu bapa Allahyrham Aimar tldak berjaya kerana mereka en.ggan mengkaji lebih lanjut berikutan terkejut dan masih tr4uma dengan k.ejadian itu.

Keluarga Allahyrham juga menyerahkan kepada pihak poIis untuk menjalankan si.asatan lanjut sebelum mengambil tindakan termasuk undang-undang.

Dalam jam k.ejadian jam 4.30 petang semalam, Mohamad Aqil Aimar disahkan mninggaI دنیا lebih banyak jam mendapat rwatan di Hspital Seberang Jaya (HSJ).

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor mengatakan, si.asatan menemui kemaIangan itu berlaku kompilasi pemandu wanita 32 tahun dalam perjalanan keluar untuk kanak-kanak di Madrasah Gelugor, Bagan LaIang.

Menurutnya, wanita yang tinggal dekat anak lelaki dalam perjalanan perjalanan anak dan kompilasi membel0k dia terdengar suara dentu.man kuat sebelum mengetahui dia terIanggar seorang kanak-kanak yang menunggang basikal.

Wanita itu kemudian melahirkan kanak-kanak kanak ke unit kece.masan HSJ untuk rawatan sebelum dilap0rkan mninggal dunia pada jam 6.05 petang aklbat prah di kepaIa.

Jnazah Mohamad Aqil Aimar selamat dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Masjid Sungai Puyu kira-kira jam 11 malam tadi.

Sumber: hm / dbongkar

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini