PlLU, Seorang M4ut, Selepas Trak Bawa Bnduan Terbkar Slps Bertmbung Motor, Sksi K0ngsi Dtik Kjadian. [Video]

Kota Bharu: “Terkjut melihat trak poIis berhenti di depan kedai, dengan apl yang menyala di bahagian bawah.

“Saya terus berl.ari ke arah pemandu untuk memberitahu bahawa ada ap1, tnpa menyedari seorang lelaki terbar1ng ka.ku di jalan,” kata Zizah Yusoff, 51.

Dia adalah saksi kemaIangan mavt memba.bitkan seorang lelaki apabila motosikal dit.unggang mngsa bertembvng trak poIis yang membawa bnduan di Kampung Demit, di sini, jam 9 pagi tadi.

Menurutnya, sebaik mendengar jer1tannya, anggota poIis yang berada di dalam trak terus keluar dan mengarahkan bnduan turun daripada kenderaaan itu bagi menyelamatkan diri memandangkan apl semakin ma.rak.

“Saya melihat sekjur tubuh lelaki terbar1ng kaku di tengah jalan dan baru menyedari kebak.aran pada trak kerana motosikal mngsa yang bertembvng dan terhe.ret di bawah lori itu.

“K.ejadian berlaku terlalu pantas, saya hanya mampu melihat anggota bertindak membawa keluar semua bnduan, dengan apl yang semakin marak,” katanya yang juga peniaga di kawasan berkenaan.

Sementara itu, Ketua PoIis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat, mengesahkan mngsa yang berusia awal 20-an mninggaI di lokasi k.ejadian, manakala semua 29 bnduan dan anggota di dalam trak berkenaan selamat.

“Hasil s.iasatan awal mendapati, mngsa menvnggang motosikal dari arah Kubang Kerian ke Kampung Demit, meIanggar belakang kereta jenis Proton Saga, sebelum masuk ke jalan berten.tangan dan bertembvng trak poIis.

“Mngsa mengalami kecede.raan prah digiIis trak berkenaan selain motosikal jenis Yamah LC ditunggangnya juga terper0sook bawah trak menyebabkan berlaku kebaka.ran.

“Trak ini dalam perjalanan membawa bnduan dari Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (IPK) Kelantan ke pjara Kuala Krai,” katanya ketika ditemui di lokasi k.ejadian, di sini, hari ini.

Shafien berkata, ke$ dis.iasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 selain meminta saksi k.ejadian tampil untuk memberi keterangan berhubung kejadian untuk membantu s.iasatan.

Video:

Video:

Sumber: hm / Via dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini