PlLU, Huffaz ‘prgi Dulu Mama, Abah Dan Abg, Ditemukan Iema$ Terjtuh Dalam TaIi Air.

Kota Bharu: Seorang kanak-kanak lelaki ditemukan Iemas di sebuah tali air di Kampung Jambu Merah, di sini, petang hari ini.

Mngsa Muhammad Huffaz Wafri Mohd.Zulfika, yang berusia tiga tahun itu dipercayai terjtuh di parlt utama di lokasi k.ejadian sekitar jam 4.30 petang, sebelum myatnya ditemukan tera pung di situ.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Ketereh Ahmad Fakaruddin Berahim berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung k.ejadian itu pada 4.32 petang.

Katanya, seramai lapan angg0ta dan satu jntera ke lokasi k.ejadian dibantu angg0ta poIis, kesihatan Klinik Kesihatan (KK) Melor dan Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela).

“Mngsa ditemukan pada 4.56 petang dalam keadaan tera.pung di tali air di lokasi terbabit.

“Anggota bertindak menggunakan tali menyelamat sebagai keselamatan untuk mengambil mngsa sebelum dinaikkan ke daratan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Ahmad Fakaruddin berkata, selepas dinaikkan, anggota membuat bantuan awal kepada mngsa menggunakan kaedah bantuan perna.fasan kecema.san (CPR), namun kanak-kanak itu disahkan mninggaI dunia oleh pasukan kesihatan.

“S.iasatan mendapati, kali terakhir mngsa dilihat sedang bermain di dalam rumahnya oleh neneknya kira-kira jam 3 petang tadi,”

Menurut Abdul Rahim, bagaimanapun, ahli keluarganya tldak menyedari kehiIangan kanak-kanak itu sehingga seorang jiran memaklumkan bahawa mngsa sudah Iemas di tali air.

“Antara caba.ran bomba adalah tali air berkenaan mempunyai cerun yang cu.ram menyebabkan pr0ses mengambil kanak-kanak itu berdepan sedikit kesuka.ran,” katanya.

0perasi t.amat sepenuhnya 5.34 petang dan mayat mangsa diserahkan kepada poIis untuk tindakan lnjut.

Salam tkziah kepada Puan Farah ibu kepada arwh dan seluruh keluarga. Semoga kuat dan tabah dengan ujian ini. Al Fatihah buat adik huffaz, syurga menantimu sayang.

Sumber: hm / dbongkar

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini