PlLU, dua ber4nak m4ut dalam kemal4ngan di LPT

KUANTAN – Seorang angg0ta tentera dan anak lelakinya m4ut selepas kender4an yang dinaiki terbabit dalam kemal4ngan dengan sebuah kenderaan jenis Toyota Hilux di KM137.5 Lebuhr4ya Pantai Timur (LPT) menghala Kuantan di sini, hari ini.

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Ketua Jabatan Sias4tan dan Penguatkua$aan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh, berkata Mohamad Kausa Mustafa, 36, dan anaknya, Muhammad Ridwan berusia lima tahun meningg4l dunia di temp4t kej4dian pada jam 1.50 tengah hari itu.

Beliau berkata, isteri m4ngsa, Ainul Yaqin Mokhtar, 31, dan dua lagi anak mereka, Nursyuhada, lapan, serta Nur Sakinah berusia enam hari yang turut berada dalam kereta Perodua Viva itu mengalami keced3raan dan sedang menerima raw4tan di H0spital Temerloh.

Beliau berkata, sias4tan awal mendapati kend3raan yang dinaiki Mohamad Kausa sekeluarga dikatakan membuat brek secara meng3jut dan menyebabkan pem4ndu Toyota Hilux tidak semp4t mengeIak dan mel4nggar bah4gian belakang kereta berkenaan.

“Pelanggaran ini menyebabkan kenderaan Mohamad Kau$a terb4bas ke sebelah kiri jalan dan kereta itu mengalami kerosakan teruk di bahagian belakang,” katanya dalam kenyataan malam tadi.

Kamarulzaman berkata, pemandu Toyota Hilux berusia 21 tahun serta penumpangnya berusia 46 tahun selamat dan hanya mengalami kecederaan ringan. – BERNAMA