PlLU, Baru Saja Lu4h Sayang Pada Anggotany4, Rakan Setuga$ Terkejvt ASP Aldrin Telah ‘Temui AjaI’

Sed1h dan terkejvt. Itulah per4saan yang kini dirasai oleh Konstabel Muhammad Izzudin Mohd Samsudin, 27, yang merupakan anggota di bawah Asisten Superintendan Aldrin anak Gonda, yang m4ut kem4langan hari ini.

Katanya, berita ini sangat mengejvtkan kerana baru semalam dia sempat berjumpa dengan mend1ang di pejabat. Samsudin menyifatkan ketuanya seorang yang baik dan sangat rapat dengannya.

Malah, semalam mend1ang sempat memberitahu beliau sayangkan semua anggotanya walaupun penat menjalankan tugas Op C0v1d setiap hari.

Tambah Izzudin lagi, membuatkan dia lebih sed1h dan terkiIan, mend1ang ASP Aldrin sangat baik dengan anggotanya terutama sekali dengannya.

“Dia seorang yang sangat baik dan susah nak jumpa pegawai macam mend1ang. Setiap kali kalau nak makan, dia takkan lupa anak-anak buah dia dan paling rapat dengannya adalah saya. Itu yang paling saya sed1h..”

Mend1ang Aldrin, sanggup men1nggalkan isteri dan seorang anak lelaki berusia enam tahun, untuk men4bur bakti di IPD Kota Setar selama tiga tahun.

ASP Aldrin dilap0rkan men1nggal dunia di tempat kejadian selepas kereta peronda dinaiki bersama dua anggotanya terb4bas dan terbalik di lampu isyarat Arkib Negara, Alor Setar, hari ini.

TERDAHULU awal pagi hari ini, dilap0rkan seorang anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang juga Ketua Bahagian Siasatan Jen4yah Narkot1k Daerah, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar, ASP Aldrin Anak Gonda dilap0rkan telah men1nggal dnia pada 19 April, hari ini.

Mend1ang terlibat dalam nah4s kem4langan jalan raya pagi tadi berhampiran Arkib Negara, Mentaloon, Alor Setar semasa menjalankan tugas cant4s Op C0V1D-19.

Memetik halaman Facebook Polis Kedah, jen4zah mend1ang akan dibawa ke Tebakang, Sarawak untuk disem4dikan.

Seluruh warga Polis Kedah mengucapkan salam takziah kepada ahli keluarga mend1ang.

SALAM TAKZIAH

Foto Facebook Polis KedahSumber : Harian Metro, OMM, Facebook Polis Kedah

Kredit: h.ntizen / tfmsi