PlLU, Aj4l dalam kem4langan, adik ‘mandikan’ motosikal arw4h abang guna air Yasin

Si4pa sah4ja yang t1dak b3rasa sed1h apablla ins4n pal!ng r@pat dlam h1dup perg1 men1nggalkan k!ta untk sel4ma-l4manya, b3tul tak?

Baga1manapun b4gi yang masih hidup, mesk1pun sngat per1t keh1dupan perlu ditruskan brsama ken@ngan ditingg4lkan.

Berat mata memandang ber4t lagi bahu mem!kul, itulah nas1b yang perlu dilalui oleh seorang rem4ja setelah kehil4ngan satu-satunya abang kesayangannya yang m@ut dalam kem4langan jalan raya.

Kisah sed1h yang berlaku pada setahun lalu diceritakan kembali oleh ibu mereka bernama Nor Rasul menerusi aplikasi TikTok.

Terlalu rapat sejak dari kecil

@norrasul2

tak bergaduh dri kecil,tak pernah berpisah hanya kematian yg memisahkan mereke…arwah syg si adik sampai mati pun dipangkuan si adik#al fatihah

♬ Sayang Sampai Mati – Repvblik

Pemerg1an Allahya4rham ckup memb3ri kes4n kepada ad1knya, memandangkan mereka memiliki jar4k umur hanya setahun.

Tambahan lagi mereka dikatakan sangat rapat, tidak pernah berg@duh dan tidak pernh berp1sah sejak dari kecil. Bagai isi dengan kuku, ke mana-mana sahaja sentiasa berdua.

Abang men1nggal dalam p@ngkuan adik
Malah, lebih menyed1hkan apabila si ibu bercerita arw@h si abang terlalu sayang terhadap adiknya seh1ngga sewaktu mengh3mbuskan naf4s yang terakh1r pun, dia meningg4l dunia dalam pngkuan si adik.

Selain itu, antara det1k yang paling menyntuh hati adalah si adik s4nggup memba1ki semula mot0sikal arw4h abang dan memand1kannya dengan air Yasin.

Mesti dia terbayang arw4h
Menjengah ke ruangan komen, maj0riti netiizen meluahkan rasa simp4ti dengan nasib yang menimpa ahli keluarga terbabit. Selain itu, mereka turut terh4ru melihat kasih sayang adik terhadap seorang abang.

@norrasul2

Selepas kemalangan,si adik baiki moto arwah abg..dimandikan dng air yasin,,begitu lembut ia mandikan moto tu,,sayu tengok!!!

♬ bunyi asal – Nor Rasul – Nor Rasul

Sedihnya, beratnya du.gaan dia

Doakan untuk abang

Kasih seorang adik

Al-Fatihah

Dalam pada itu, netizen sempat menitipkan doa semoga Allahy4rham ditempatkan di kalangan orang beriman.

Al-Fatihah.

Sumber: TikTok @norrasul2 via omm / imediaviral

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini