“Pasang Lampu Biru Ala P0lis Trafik?”, Pol1s Akan Siasat Kereta Bawa Asad Motawh [VIDEO]

N4ma penyanyi remaja, Asad Motawh bukanlah as1ng lagi dalam industri seni Tanah Air. Walaupun l3bih dikenali oleh para remaja, n4mun kadang-kala tindakannya di media sosial menarik perhat1an ramai.

Pasang l4mpu biru ala pol1s trafik?

Salah satvnya adalah perkongsian yang tular sejak sem4lam apabila ada p1hak memuat naik satu rak4man video dari TikTok menvnjukkan seorang influencer dan Asad Mowth men4iki sebuah kereta mewah.

Apa yang m3mbuatkan orang ramai terutamanya netizen di media sosial per4san adalah lampu biru seperti yang digunakan pihak pol1s trafik telah dipasang serta digunak4n di kereta yang dinaiki oleh mereka.

Kat4nya nak kejar masa

Video yang diperoleh dari akaun TikTok @shahrizanboy_ itu memperlihatkan ada lampu biru berkelip-kelip ketika kereta tersebut menyusuri trafik.

Dalam kasyen yang disertakan, pengguna Twitter yang memuat naik kembali video berkenaan memaklumkan yang mereka menggunakan lampu tersebut kerana terdesak ingin mengejar masa.

Video berkenaan juga telah dimuat naik oleh laman Twitter Jabatan Netizen Negara dengan meyertakan sekali akaun2 Polis Diraja Malaysia serta Polis Trafik bagi memaklumkan hal tersebut.

Polis trafik akan siasat

Sehubungan dengan itu, pihak Polis Trafik telah mengambil maklum perkara berkenaan dan memberitahu di akaun Twitter akan menjalankan siasatan terhadap isu ini.

Mereka juga mengucapkan terima kasih kerana memberikan maklumat berhubung tindakan yang dilakukan oleh influencer berkenaan.

Kereta awam mana boleh sesuka hati pasang

Menerusi ruangan komen juga, pelbagai kecaman telah diterima memandangkan tindakan yang dilakukan oleh influencer berkenaan adalah satu perkara yang salah jika sesuka hati meletakkan lampu biru seperti itu di kereta awam.

Para netizen meminta pihak berkuasa segera membuat siasatan dan memastikan mereka tidak terlepas dari sebarang tindakan undang-undang.

Macam naik Grab je

Besar sangat ke macam tu?

Naik motor jela kalau nak elak jammed

Sumber: Twitter ardnie | jnmalaysia | OhMyMedia

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini