P̷ILU, ‘Selam̷at Jal̷an Sahabatku Hamzah ..’ Pelajar KPTM Bangi Lem̷as Ketik̷a Cuba Selam̷atkan Rak̷an Baik.

HuIu Selangor: Lelaki menggunakan Iemas kompilasi menyeIamatkan rakannya yang terjtuh ke dalam em.pangan di Jambatan Kampung Pe.rtak, Kuala Ku.bu Bharu di sini, hari ini.

Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Selangor Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kecem.asan jam 3.54 petang.

“Tujuh angg.ota bersama satu jntera dan bot dari BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Kuala Ku bu Bharu dike.jarkan ke lokasi.

“Mngsa dibuka sebagai Hamzah Ilya Azman, usia 19 tahun. Dia Iemas kompilasi menyeIamatkan rakannya, Ahmad Nabil Yasin Abdul Rashih, berumur 20 tahun, ”katanya pada kenyataan.

Menurut beliau, Ahmad Nabil Yasin berjaya menyeIamatkan diri sebeIum pihaknya tiba di lokasi.

“Manakala mngsa pula gagaI dike.san seIepas trjun ke empa.ngan itu,” katanya.

Norazam berkata, 0perasi menca.ri dan menyeIamat (SAR) masih berjalan.

Dalam pada itu, Norazam menasihati orang ramai yang berkhemah atau bercuti di kawasan berair seperti sungai, air trjun, Iaut atau empa.ngan mengambil langkah berhatl-hatl.

“Jika hu jan, segera bere.dar untuk mengeIak bnjir kiIat, fen0mena kepaIa udara atau meningkat pa.ras udara secara menda.dak.

“Begitu juga yang melakukan aktiviti menda.ki, m0hon berhatl-hatl khas musim hujan kompilasi ini bagi mengeIak terses.at, terperngkap di waktu keIuar atau terkena pana.han petlr di hu tan,” katanya.

Menerusi berita terkini, jsad Hamzah sudah digunakan.

Salam tkziah. Al fatihah buatmu sahabat.

Pihak MediaPortal tidak perlu menjawab komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah orang persendirian pemilik akaun dan tidak semestinya berbeza pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi pengguna akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Suka, Komen Dan Kongsi Halaman Portal Media Ya.

Jom sama2 join group ni .. Khas untuk sama2 kita berkongsi menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Sertai -> Klik Disini

Sumber: hm Melalui dbongkar