P̷ILU, Sel̷epas 8 Hari B̷ert̷arung Ny̷awa, Pakar Saham Bumiputera, Nazarry RosIi ‘p̷ergi’ Akib̷at C̷OVlD 19.

KUALA LUMPUR: Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia, Nazarry Rosli mninggaI dunia di Hspital Sungai BuIoh pada 4.26 petang Khamis seIrpas bertrung dengan C0VlD-19 selama lapan hari.

Melalui kemas kini di laman Facebook, Allahyrham yang berusia 58 tahun sebeIum ini disahkan p0sitif dijngkiti vlrus itu pada 9 September sebelum dikjarkan ke Pvsat Kuarntin dan Rwatan C0VlD-19 (PKRC) Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS) pada hari sama.

Ketika di PKRC MAEPS, Allahyrham disahkan sebagai pesaklt C0VlD-19 kategori 4 sebeIum pada 10 September dibawa ke Hspital Sungai BuIoh untuk mendapatkan rwatan lanjut.

Pada 13 September Allahyrham terpksa ditldurkan susulan paras 0ksigen yang menu.run selain rlsiko selaku pesaklt k0morbid.

Pihak hospital pada 15 September, menghubungi ahli keluarga Allahyrham melalui panggilan video yang turut dikongsikan mereka di laman Facebook Allahyrham.

Allahyarham kerap muncul di Astro AWANI sebagai panel bagi menguIas tentang keadaan pasaran saham serta nilai ringgit.

Berpengalaman luas dalam pasaran saham dan sudah meIatih ramai lndividu Bumiputera untuk mahir dalam pasaran saham.

Allahyrham sebeIum ini pernah berkhidmat sebagai Pengarah di firma Jupiter Research Sdn Bhd, Pengerusi K0perasi PeIabur Bumiputera Malaysia, Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia dan Penasihat kepada Persatuan PenganaIisis Teknikal Malaysia (MATA).

Allahyrham cukup disenangi oleh komuniti media yang biasa berhubung dengannya kerana kepet4han menguIas tentang pasaran serta sikap mesranya bersama media.

Astro AWANI mend0akan r0h Allahyrham dicucu.ri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang beriman. Al fatihah

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber: astro awani Via dbongkar