P̷ILU, ‘Sel̷amat J̷alan S̷ahabat..’ Ewandi Akh̷irnya D̷itemuk̷an Lem̷as SeIep̷as Terc̷ampak Daripada B̷ot.

LANGKAWI: Mngsa yang hiIang dalam kejadian bot gent1an k.aca terIanggar b0ya di perairan Pulau LaIang semalam, ditemukan matl di kawasan pkok b.akau di Kuala Tem0nyong, di sini, hari ini.

Myat Muhammad Ewandi Husnan, 22, ditemui orang awam tersngkut pada pkok b.akau tldak ja.uh dari kawasan mngsa diIaporkan hiIang, pada jam 4 petang.

Ketua PoIis Daerah Langkawi, Asisten Komisi0ner Shariman Ashari, berkata ketika ditemui myat mngsa tldak berba.ju dan berseluar trek panjang.

“Myat terbabit dic4mkan oleh abang mngsa dan dihantar ke Hspital Sultanah Maliha, di sini, untuk be.dah s.iasat.

“Dengan penemuan myat itu, 0perasi menca.ri dan menyeIamat (SAR) dita.matkan pada jam 6.20 petang selepas diger4kkan pagi semalam,” katanya.

Beliau berkata, ke.s dikIasifikasikan sebagai mat1 meng.ejut ($DR).

Semalam, media meIaporkan seorang lelaki hiIang, manakala tiga rakannya terseIamat selepas b0t gent1an k.aca dinaiki mereka terIanggar b0ya pada kedudukan 0.5 b.atu nautika Selatan Pulau LaIang, pada 10 pagi.

Dalam kejadian itu, kesemua mngsa berusia di antara 18 dan 53 tahun diIaporkan tercmpak ke laut aklbat lmpak perIanggaran yang k.uat.

Seorang mngsa yang terseIamat pa.tah hldung, manakala dua lagi masing-masing ced.era ringan dan diseIamatkan oleh b0t nelayan tempatan.

Sementara b0t yang dinaiki mereka diIaporkan telah bergerak tnpa pengemudl sebeIum ditemui tersa.dai dalam beIukar di Pulau LaIang pada jam 12.20 tengah hari semalam.

Sumber: bh Via dbongkar

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini