“Orang jemput makan takkan saya nak t0lak” Jamal Abdillah terjeb4k ‘pesta’ durian sambil kara0ke, niat asal nya nak beli..

G4RA-G4RA memenuhi pel4waan untuk makan durian sambil berkaraoke, penyanyi legenda Datuk Jamal Abdillah kini disia.sat p0lis atas d4kwaan melnggar pr0sedur operasi standard (S0P) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 kerana menyertai satu majlis sosi4l.

Cerita Jamal atau Jamal Ubaidillah Mohd Ali, 62, dia berada di sebuah ladang di Kampung Poh, Bidor, Perak pada Jumaat lalu bagi mendapatkan baja untuk bisnes kolam ikan yang diusahakannya.

“Betul itu adalah saya, jadi saya nak m0hon maaf kepada semua kerana terleka.

“Sebenarnya saya ke sana kerana urusan untuk dapatkan baja untuk kolam ikan.

“Lepas itu kawan-kawan yang ada dusun durian ajak saya makan durian, saya ikut la. Orang jemput makan takkan saya nak t0lak… hanya singgah sekejap je,” katanya ketika dihubungi mStar pada Ahad.

Berhubung suasana seperti sedang berpesta kerana dia dilihat turut menghiburkan peminat, Jamal berkata is berlaku secara kebetulan.

“Kebetulan tempat to ada set karaoke, sambil makan… saya menyanyi.

“Sebelum to saya pakai pelitup muka tapi apabila nak makan dan nyanyi, saya letak tepi,” katanya.
Dalam pada penyanyi lagu Belenggu Rindu ini berkata dia sedia memberi kerjasama dan akan hadir ke Balai P0lis Tapah kira-kira jam 2 petang Ahad.

Tambah Jamal, dia juga tidak menyangka persinggahannya itu mengvndang mas4lah apabila secara tidak langsung menarik perhatian penduduk kampung untuk turut serta.

Datuk Jamal akan tampil memberi keterangan p0lis pada petang Ahad.

“Saya tak tahu dekat situ ada orang lain, jadi apabila orang lihat saya… tiba-tiba ramai datang berkumpul.

“Saya akui memang salah sebab terlepas pandang. Saya hanya memenuhi hasrat orang, tak mahu kecilkan hati orang,” katanya.

Sumber: mstar Via dedah.co

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini