lbu Dan Ayah Masih Diku4rantin, Anak Memang Sdg N4zak. Hanya Mampu Teng0k Anak Hembvs Naf4s Terakh1r Dan Pengebumi4n Melalui PanggiIan Vide0, Sungguh Meny4yat Hati Dan Menyed1hkan

Dalam tidak sed4r, wab4k pandemik C0V1D-19 telah meninggalkan 1001 kesan dalam diri dan hdup seseorang. Malah, per1ntah berku4rantin dan juga arah4n berkvrung telah menyebabkan urusan penduduk dvnia tergendaIa seketika dan segala aktiviti tidak boleh dilakukan secara normal.

Lebih menyay4t hati, kem4tian yang berlaku ketika wab4k pandemik ini menuIar tidak boleh dilakukan secara kebiasaan. Tidak kisahlah sama ada m4ngsa wab4k C0V1D-19 ataupun jenaz4h mempunyai penyak1t yang berlainan.

Di Twitter, seorang nurse perib4di yang dikenali sebagai Sazriman mengenai pengalaman sendiri melihat insan mengh3mbuskan naf4s terakh1r tanpa ahli keluarga disisi.

Disebabkan, semua ahli keluarga duduk berjauhan, pergerakan jadi terbat4s kerana per1ntah l0ckdown (luar negara) dan juga PKP di Malaysia.

Sumber: Kv via Twitter

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini