Konon Buat ‘c0ntent’ zIarah kvbur Siti Sarah, inflvencer tak sensit1f dik3cam netiizen

Pemergian penyanyi, Siti Sarah Raissuddin disebabkan Cov.id-19 semalam sememangnya membuatkan ramai peminat Tanah Air turut berdvka.

Lebih mem1lukan adalah allahy4rham ‘pergi’ selepas beberapa hari melah1rkan anak keempatnya dan meningg4lkan sang suami serta tiga lagi anak-anak yang masih kecil.

Walau bagaimanapun, suaminya, Shuib Sepahtu dilihat sangat tab4h dan berjanj1 akan menjaga keempat-empat anak mereka dengan sebaiknya sehingga mereka yang mendengar turut menit1skan air mata.

Buat konten tentang kemat1an Siti Sarah?

Namun begitu, dalam keduvkaan keluarga Shuib menerima uj1an yang ber4t ini, masih ada lagi insan yang cuba menggunakan ‘trag3di’ keluarga mereka sebagai k0nten.

Kekes4lan tersebut disuarakan oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @ashraf_suhaimi apabila memuat naik screenshot video yang dimuat naik seorang influencer yang membuat k0nten menziar4hi pvsara allahy4rham Siti Sarah.

Prom0te video dekat media sosial

Video depan pagar je ke?

Cubalah h0rmat sikit kemat1an orang
Tind4kan tersebut nyata membuatkan warganet mar4h kerana merasakan apa yang dilakuan inflvencer tersebut sangat tidak berad4b kerana ia melibatkan perasaan orang lain.

Rata-rata meningg4lkan k3caman di ruangan Twitter ashraf_suhami yang bertanyakan hal sama kepada inflvencer tersebut berkenaan rasa sensit1fnya terhadap isv kemat1an.

Siap buat give away lagi. Apooo!

Takde ot4k ke?

Dari dulu suka buat video kurang bijak

Minta maaf sebab tak fikir jauh

Walau bagaimanapun, inflvencer tersebut telah membuat permohonan maaf di ruangan IG story miliknya dengan meng4kui tersilap langkah apabila membuat video berkenaan kemat1an seseorang.

Dia juga telah memad4m video tersebut di saluran YouTubenya dan memaklumkan tidak berfikir jauh ketika membuat konten tersebut.

Sumber : Twitter ashraf_suhaimi Via omm

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini