“Kepada Yang Mengutvk, Menghlna Saya…”- Datuk Seri Vida Dedah Dah Berapa KaIi Beri Bntuan Sepanjang PKP

Jutawan kosmetik kontroversi, Datuk Seri Vida (DSV) memaklumkan beliau sudah beberapa kali menghantar b4ntuan kepada yang memerukan di sekitar Ipoh, Perak.

Kata DSV meskipun beliau dih1na dan dikec4m kerana kel4ntangan bersu4ra tentang kempen #BenderaPutih namun dia berharap lebih ramai lagi turut menghulvrkan bntuan kepada yang berada dalam kesus4han.

Alhamdulillah trip harini untuk yang betul-betul memerlukan di sekitar kawasan Ipoh, Perak.

“Saya pun dah lupa ini trip ke berapa dah sebelum ni saya hanya hantar team saya sahaja. Rezeki dari Allah kepada saya, saya agih agihkan. Insyaa-Allah.

“Kepada sesiapa yang mengutvk atau mengh1na saya . Yang kononnya berlumba lumba nak jadi hero? Hanya pandai menghentam tu harap anda pun sama sama membantu okay,” katanya.

DSV berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut beliau memuat naik gambarnya bersama barang-barang bntuan yang diagihkan.

Menerusi kemas kini terbaharunya juga beliau memuat naik rk4man video ketika berkunjung salah seorang yang memerlukan bntuan apabila hanya tinggal di pondok kecil di kawasan kandang kambing dan reban ayam.

“Sedarkah kita di saat kita meng3luh tentang keh1dupan kita yang kita ada sekarang ini, lebih ramai yang menghadapi kesuk4ran yang jauh lebih berat daripada apa yang kita hadapi sekarang ini.

“Tengok Abang Man , Kerja gaji RM10 sehari. Tak bergerak tak makan katanya. Ambil upah jaga ayam ,ikan , kambing. ini yang saya kata usaha!” tulisnya.

Terdahulu, DSV dikec4m tervk selepas mempersoalkan sampai bila golongan susah perlu dibantu hanya mengibarkan #BenderaPutih tanpa berusaha mencari pendapatan sendiri

SUmber: gempak Via IG datoserivida

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini