Kec0h Apabila Raja Pop Malaysia,Datuk Jamal Abdillah Kena T4han Di SJR Kerana Rent4s Negeri,Skali Petugas SJR Arah Kan Datuk Jamal Untuk Keluar Dari Kereta Dan Ini Yang Terjadi

Kuala Lumpur: Penyanyi legenda, Datuk Jamal Abdillah, 62, dit4han p0lis di S.ekatan Jalan Raya (SJR) di Plaza T0l Bidor, Lebuhraya Utara Selatan, semalam.

Foto sekadar hiasan. Baca perlahan lahan, semoga dapat pengajaran dari kisah ini.
Bagaimanapun, Jamal dit4han bukan kerana melakukan kes4lahan, sebaliknya kerana angg0ta p0lis yang bertugas di situ mahu bergambar dengan penyanyi popular itu.

Jamal berkata, beliau dalam perjalanan ke Bukit Merah, Taiping untuk meninjau kolam ikan kelisa yang diusahakan di sana sebelum singgah di Kampung Poh, Bidor untuk membeli makanan ikan.

“Apabila melalui SJR, petugas di situ ada yang perasan saya tapi tak sempat nak minta saya berhenti. Lagipun mereka tahu saya kena keluar jalan yang sama.

“Sebaik saya keluar, mereka tak lepaskan peluang dan terus t4han saya. Mereka bercakap dengan nada hormat minta saya tol0ng keluar dari kereta,” katanya.

Menurutnya, ketika itu dia sudah boleh meng4gak tujuan mereka mahu bergambar. Jamal juga tidak bimbang dik0mpaun kerana ada surat kebenaran merent4s negeri daripada Kemnterian Pert4nian dan Industri Makanan.

“Saya ikut kehendak mereka kerana nak bagi mereka seronok. Bukan saja di luar bandar, di Kuala Lumpur pun pernah berlaku perkara sama.

“Mereka peminat saya dan saya tak kisah nak melyan. Lagipun memang satu kebiasaan buat saya apabila tempvh SJR, akan bagi salam, beri senyuman yang manls dan tanya sama ada sudah makan.

“Buat apa meny0mbong. Kita kena h0rmat peng0rbanan mereka demi negara. Saya pun ada kebenaran keluar bekerja dan tiada sebarang kes4lahan,” katanya.

Menurutnya, kadang-kadang petugas SJR tidak meminta surat kerana tahu dia mahuke Bukit Merah untuk melihat kolam ikan miliknya.

“Biasanya dalam sebulan, saya berulang alik ke sana sebanyak dua kali. Ada kalanya saya beli barang di Kuala Lumpur dan kena hantar ke sana,” katanya.

Kredit : HMetro Via FuH

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini