Hati2 Ketika Mem4ndu, Jangan L4nggar Sebar4ng Plastlk Kerana Mungkin Ada Haiw4n Hldup Di Dalamnya

Amat menyedihkan apabila ternampak haiw4n-haiw4n jalanan yang terp4ksa hldup sendiri t4npa ada yang menjaga. N4mun, apa yang lebih menyedihk4n apabila ada haiw4n yang dibu4ng begitu sahaja t4npa rasa bers4lah. Mereka bahkan dibiarkan di tepi dalam dalam keadaan bah4ya.

Cont0hnya seperti yang berlaku baru-baru ini apabila ada yang terjumpa beberapa ek0r anak kuc1ng berada di dalam pIastik yang ditelakkan di tepi sebuah jalan.

Bayangkan haiw4n hidup yang ‘dibungkvs’ di dalam pIastik dalam keadaan sebegitu, pastinya membuatkan anak-anak kucing itu sangat tidak selesa. Lebih teruk lagi jika mereka mati kelemasan atau dilanggar kenderaan yang tidak tahu ada haiwan hidup di dalamnya.

Kejadian tersebuat telah menerima perhatian ramai apabila sebuah NGO, Frida’s Foundation memuat naik beberapa gambar mengenai kejadian tersebut di halaman Facebook milik mereka.

Jadi, selepas ini jika anda memandu atau mungkin menunggang motosikal jalan langgar sebarang plastik kerana anda tidak tahu di dalamnya mungkin ada nyawa haiwan.

Sumber : Era Baru / infoawam

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini