Hasr̷at Urus J̷en̷azah C̷OVlD 19 Tak Kes̷ampaian, Shahrizal M̷eningg̷aI Sel̷epas S̷eminggu Bert̷arung Ny̷awa.

SUNGAI PETANI: Hasrat murni seorang pemuda mena.bur bakti sebagai sukarelawan kerja-kerja pengebvmian jnazah pesaklt C0VlD-19 tldak kesampaian apabila dia terlebih dahulu dijmput IIahi.

Allahyrham Muhammad Shah­rizal Mohd. Faisol, 29, dari Taman Keladi, mninggal dunia Sabtu lalu aklbat C0VlD-19 selepas seminggu menerima r­watan di Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini.

Ibunya, Rufishah Zakarya, 57, berkata, anak kedua daripada ti­ga beradik itu menyuarakan has­ratnya menjadi sukarelawan dengan menyertai Team Hang CangkuI yang mengurus jnazah C0VlD-19 di sini kerana sikapnya yang suka membantu orang.

“Keinginannya itu disuarakan melalui aplikasi kumpulan WhatsApp keluarga kami pada pagi Ahad 29 Ogos lalu sebeIum disahkan posltif C0VlD-19 pada hari sama.

“Arwh yang dikuarntin di rumah menga.du se.sak nfas tiga hari kemudian menerima rwatan di HSAH tetapi mninggal dunia jam 9 malam, Sabtu lalu tnpa smpat memenuhi keinginannya untuk bergeIar sukarelawan dengan team berkenaan,” katanya.

Muhammad Shahrizal mempunyai seorang abang, Muhammad Firdaus, 33, dan seorang adik, Muhammad Safinas, 27.

Menurut Rufishah, sikap Muhammad Shahrizal gemar meno­long orang diwarisi daripada ar­wh suaminya, Mohd. Faisol Ishak yang mninggal dunia 11 tahun lalu dan sering melakukan kerja keb4jikan tnpa mengharapkan sebarang ganjaran.

“Sebelum ini juga dia terlibat dengan banyak pertu.buhan bkan kerajaan (NG0) termasuk de­ngan Group Khalifah di tempat kerjanya, di sebuah syarikat insurans di sini.

“Dia juga selalu membantu geIandangan, menjadi sukarelawan kepada mngsa bnjir dan terbaharu ingin menjadi sebahagian daripada kumpulan mengurus jnazah C0VlD-19 di daerah ini,” katanya.

Rufishah menambah, dia sedlh kerana hasrat anaknya itu tldak kesmpaian apabila dia terlebih dahulu mninggal dunia.

Jnazah Muhammad Shahrizal dikebvmikan di Tanah Per­kburan Islam Raudatul Mawardah oleh Team Hang CangkuI sendiri petang Sabtu lalu.

Salam tkziah, semoga arwh ditempatkan bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh. Al fatihah

Sumber: utusan Via dbongkar

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini