K0non Suami Baru tldak Suka, Se0rang lbu Tergam4k Buang Anak Umur 2 Tahun

Anak merupakan am4nah daripada Maha Penc1pta kepada suami isteri yang sudah berumah t4ngga. Oleh sebab itu, aman4h tersebut hendaklah dijaga dan diberi perh4tian sebaik-baiknya.

N4mun, masih ada ibubapa yang kej4m dan sangup membu4ng anak yang masih kecil hanya disebabkan telah berlaku penceraian atau menikah lagi dengan orang lain.

Buang anak depan dinas soial

Dilanjutk4n dari lap0ran yang dibuat oleh se0rang pekerja sosial dari negara Thailand, dia telah menceritakan bahwa ada se0rang anak-anak yang dibu4ng oleh ibunya kerena suami baru wanita itu tidak mahu dengan anak tersebut ada dalam kehldupan baru mereka.

Suami baru tidak menerima anak isteri

Anak tersebut ditingg4lkan di depan kant0r dinas s0ial dan diminta menekan l0ceng pagar tersebut sebelum wanita yang juga lbunya pergi meningg4lkannya menggunakan sepeda motor.

Anak itu juga membawa sekali satu tas plast1k pakaian, patung mainan dan sekeping surat daripada lbunya. Melalui tulisan dari surat tersebut, lbunya memberitahu bahawa tldak mampu membesarkan anaknya kerana m1skin dan suami barunya tldak menerima anak itu sebagai anak tirinya.

Banyak bek4s lukaa selur b4dan dan perut

Kesian daripada kedatangan anak mal4ng di dinas sosial itu, pihak mereka telah membawanya ke rumah sak1t untuk mendapatkan perawatan kerana terdapat banyak bekas lukaa di badannya.

Besar kemungkinan anak tersebut an1aya oleh ibu ayahnya karena bekas lukaanya terdapat di banyak tempat di anggota badan.

Setelah itu, polis meyelidiki kasus ini dan anak tersebut sedang menerima perawatan untuk menyembuhkan luka yang dihadapinya.

SUmber: Borakdally Via Detikkiniviral

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini