Gara2 Lenguh tangan tulis nama panj4ng, mur1d ini minta diIahirkan semula dari lbunya

Dari dulu h1ngga sekarang, kita boleh lihat perub4han dan kelainan pada nama anak-anak.

Tidak dinafikan dulu semasa zaman ayah kita, nama mereka seakan sama dan mudah untuk di$ebut berb4nding sekarang.

Sudah menjadi trend zaman sekarang meIetak nama panj4ng-panj4ng, ada yang berc4mpur dengan bahasa waIaupun hakikatnya panggiIan tetap s4ma.

N4mun, seorang lbu yang bernama Wan Aziela ini berk0ngsi pengaIamannya semasa menerima keIuhan daripada anak perempuannya kerana namanya p4njang dan dia Ietih menulis nama tersebut.

Apa yang memeningkan kepala lbunya, anak kecil ini minta untuk dil4hirkan semula agar ibunya meletakan nama yang pend3k sahaja.

GeIagat anak kecil yang selesa dengan panggila Bebey ini membuatkan ramai terhibur.

Balik sekolah tadi dia tanya soalan…

Bebey: Ibu boleh tak Bebey nak lahir semula??

Ibu: haa kenapa pulak??

Bebey: Kat sekolah tadi cikgu suruh tulis nama penuh kamu.. Bebey tulis laa NUR RAISHA IZZ ZARA..

Ibu: Wahh hebatnya Bebey tulis nama penuh.. Tapi kenapa pulak Bebey nak lahir semula??

Bebey: Yelaaa nanti bila ibu dah lahirkan Bebey semula ibu letak je nama bebey Zara kan ada 4 huruf jer tak ade laa lengguh tangan Bebey nak tulis panjang-panjang, kan simple je tu cepat siap tulis..

Menjengah di ruangan komen, Puan Wan Aziela turut berharap ‘kesilapan’ itu boleh dijadikan pengajaran buat semua.

Bukan pengalaman ibu ini sahaja, malah ramai yang meluahkan rasa yang sama. – cempedakcheese

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini