Gadis Cantik Menerima Ratusan DM Daripada Lelaki Yang Mahu Berkenalan Gara2 Perk0ngsian Cari J0doh Di Laman Twitter

Gadis Cantik Menerima Ratusan DM Dari Lelaki Yang Mahu Berkenalan Gara-gara Perkongsian Cari Jodoh Di Twitter. Berpunca mula tweet perkongsian mencari jodoh untuk kahwin, gadis ini menerima pesanan ratusan dan DM di Twitter dan juga Instagram yang menggunakan kalum lelaki yang ingin berkenalan dan mencuba nasib mereka.

Gadis gadis sebagai Sarah Marini Kamarudin menjadi orang ramai yang sering tweet dimuatnaik rakannya yang: Teman lelaki tengah cari jodoh nak kahwin. Hantaran tak kisah asal ikhlas dan dapat membimbing ke arah jalan yang benar. Pakai spek diutamakan. RT sampai jumpa jodoh. Terima kasih.

Sehingga hari ini tweet yang tular itu mendapat lebih dari 2.500 ulang kicau dan 4.100 tanda suka.

Sarah Marini kompilasi dihubungi mStar mengatakan dia sendiri tidak menduga posting di Twitter yang dikongsi rakan sendiri itu akan menjadi tular.

Posting cari jodoh yang dimuatnaik rakan Sarah menjadi tular di Twitter.

“Saya tak sangka tweet tu meletup. Tiba-tiba bangun tidur tengok-tengok berpuluh-puluh orang ikuti Instagram.

“Dekat Twitter satu hari pengikut naik 1,500 ke 2,000 macam tu. Memang tak sangka dan ramai yang DM (pesanan langsung) ajak jom kahwin, ”katanya.

DUA SEKADAR GURAUAN ATAU SERIUS NAK CARI JODOH?

Ditanya sama ada tweet itu khas gurauan, gadis usia 20 tahun itu meng4kui dia sebenarnya serius mahu mencari cal0n suami.

“Pada mulanya memang saya serius sebab saya memang selalu mengadu dekat kawan nak kahwin. Saya suka tengok gambar gaun pengantin dan pelamin tambah-tambah lagi sekarang musim orang kahwin.

“Mungkin kawan pun dah penat dengar luahan hati saya, jadi salah seorang daripada mereka pun tweet benda tu. Tapi bila dah viral ni saya jadi bingung sebab ada yang nak nasib nasib dan pada masa sama ada yang kecam saya, ”katanya.

Menurut gadis dari Kuala Terengganu itu, sejak ia menjadi tular, dia tidak hanya menerima permintaan daripada lelaki bujang tetapi juga suami orang.

Dapat DM (Mesej Langsung) Dari Ramai Yang Bujang Dan Bapa Orang
“Saya dapat ratusan DM. Lelaki bujang ramai, bapa orang pun ada bukan seorang tapi beberapa orang sampai saya jadi takut.

“Bukan hanya yang berumur 37 tahun, 40 tahun pun ada… dia pesan beritahu kerja jurutera dan tanya saya berminat tak? Saya memang minat lelaki matang tapi bukan sampai ibu bapa, ”katanya.

Walaupun dia turut dikec4m gara-gara tweet itu, Sarah bersyukur kerana dia memiliki seorang ibu yang amat sp0rting.

Sarah bersama ibunya, Dynas Mustaffa.

“Walaupun ramai kecam, syukur saya ada mama yang sporting. Dia kata jangan ambil serius sangat. Lagipun tu tweet kawan saya.

“Ramai cakap saya penyelenggaraan tinggi sebab tengok gambar rumah. Tapi mama sendiri cakap kalau saya kahwin dia tak letak harga.

“Bab hantaran dia tak kisah, kalau nak buat makan-makan saja pun okey. Kami pernah bincang benda ni bila timbul isu hantaran tinggi setiap hari, ”katanya.

Selepas tular, penuntut Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial dengan Kepujian (Komunikasi Media) di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bangi itu akan membuat saringan individu yang berminat terhadapnya sebelumnya.

“Sekarang macam-macam boleh berlaku jadi saya kena lebih berhati-hati. Mungkin saya akan pertimbangkan individu-individu tertentu … kena scan dulu.

Antara komen-komen netizen:

Nak test market?

Ada jodoh ada la, xde jodoj xde la

SATU DM MENCURI PERHATIAN

“Tapi ada satu DM yang jadi kegemaran saya apabila lelaki itu mendekati siap untuk pantun,” Ahmad Maslan salam perkenalan ‘. Itu memang lawak. Saya sendiri pun terhibur, ”katanya.

Mengenai ciri-ciri lelaki idamannya, anak sulung dari enam beradik itu mengatakan dia suka melihat lelaki menggunakan kac4mata.

“Saya memang suka tengok lelaki pakai spec macam pelakon Azwan Kombos. Lelaki tu juga kena matang dari saya. Dia juga memerlukan budi pekerti yang tinggi.

“Jadi kalau jumpa calon yang sesuai saya akan pertimbangkan dulu sebab nak kenal hati budi masing-masing sebelum ke fasa lebih serius,” katanya.

p / s: Semoga gadis ni memilih jodoh yang tepat, hihi

Sumber: mstar Via SG

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini