Eks0z B1sing: “Kita Mahu Jaga KeseIamatan Dan KeseIesaan Orang Ramai” – KPN

lsu ekz0s bi.sing nampaknya masih menjadi perbualan ramai penunggang motosikal yang merasakan u.ndang-u.ndang ini sangat ‘kjam’ dan ada juga yang menvduh PDRM cuba mengaut keuntungan.

Tduhan ini semua mendapat perhatian Ketua PoIis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bad0r dengan menaflkannya serta merasakan tduhan ini tldak adil.

Beliau berkata pihaknya akan terus mengadakan Op Khas Ekz0s Blsing di seluruh negara, walaupun menerima pelbagai t0hmahan individu tertentu.

“Menjadi tanggungjawab poIis melindungi penduduk yang selama ini sngsara dengan bunyi blsing ekz0s itu.

“Saya ingatkan anggota Jabatan S.iasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) untuk tldak pa.tah semangat kerana krltikan sesetengah pihak.

“Kita mahu jaga keselesaan dan keselamatan orang yang tinggal khususnya di Projek Perumahan Rakyat (PPR) dan rumah kos rendah yang sering berdepan bunyi bi.sing itu,” katanya pada sidang media di Bukit Aman, di sini, hari ini.

Turut hadir, Pengarah JSPT Bukit Aman, Datuk Azisman Alias.

Abdul Hamid berkata, s.iasatan mendapati golongan terbabit aktiviti mengubah suai motosikal itu mempunyai minat terutama dalam aspek kosmetik luaran.

“Pr0ses ubah suai ini membabitkan pembelian dan pemasangan dengan kos antara RM200 hingga RM2,000 supaya motosikal kelihatan lebih bergaya, selain kononnya bagi meningkatkan kelajuan kenderaan itu,” katanya.

Sementara itu, Abdul Hamid berkata, pihaknya mengeluarkan 5,721 sman terhadap 4,087 pengguna motosikal bermula 1 Mac hingga kelmarin.

“Dalam tempoh itu, kita turut meny1ta 2,389 motosikal untuk membantu s.iasatan,” katanya.

sumber: om, bh / Via dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini