Dulu Pernah viral niaga tak ked3kut, pakcik jual r0jak mninggal dunia

Vide0 peniaga r0jak di Pasar Malam Indera Mahkota, Kuantan ini pernah tuIar di laman s0sial tidak Iama dulu.

Apa yang istimew4 adalah slkap pemurahnya yang ‘menghemp4s-hempas’ gelas r0jak dan menekan hirisan buah sehingga padat telah menerima puji4n daripada net1zen.

Bagaimanapun petang semalam, seorang pengguna Twitter @sitisuaimii memaklumkan bahawa w4rga em4s itu sudah kembali ke rahmatullah.

“Untuk makluman semua, pakcik ini baru sahaja mninggal dunia. Minta sedek4hkan al-Fatihah buat arw4h Pak Long,” ciapnya.

Difahamkan lagi, gadi$ tersebut menyatakan pakcik itu merupakan jiran niaga lbu bapanya sewaktu di pas4r malam Jalan Gambut dahulu.

Dia dan keluarga menggelarnya sebagai ‘Pak Long’ kerana sejak kecil, mereka berniaga di tiga kedai bersebel4han antara satu sama lain.

Selain itu, @sitisuamii turut memberitahu bahawa selepas pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), pakcik itu sudah lama tidak berniaga di pasar malam sebab sakit.

Malah, dia sekeluarga baru sahaja mengetahui tentang pemergian arwah semalam.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mengucapkan takziah dan turut bersedih atas berita pemergian insan berhati mulia itu.

Mereka tidak putus-putus mendoakan agar Allahyarham ditempatkan di syurga.

Bahkan, ada yang sedih sebab tidak berkesempatan menjamah ‘air tangan’ arwah.

Kredit: wowberita

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini