[Video]Terkini, Aj̷aI Dua Sah̷abat, ‘p̷ergi’ K̷etika M̷encari R̷ezeki, L̷ori Terj̷unam Ke Dalam G̷aung.

Bentong : Dua lelaki mninggaI dunia selepas Iori mua.tan ba.ja yang dinaiki mereka terba.bas ke dalam ga.ung sedalam 10 meter di Kilometer 43.5 Iebuh Raya Kuala Lumpur-Ka.rak di sini hari ini.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatku.asaan Traflk Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira jam 3 petang itu berlaku ketika mngsa, Nazli Misnon, 56, yang memandu Iori bersama rakannya, Anwar TushaIi Arimi Mualimin, 25, dalam perjaIanan dari Sabak Bernam, Selangor ke Raub.

Apabila smpai di tempat kejadian dipercayai pemandu lori hiIang kawaIan semasa melalui satu seIekoh ke kanan jalan lalu terba.bas di sebeIah kiri jaIan dan masuk ke dalam ga.ung.

Aklbat kemaIangan tersebut kedua-dua mngsa iaitu pemandu Iori pertama dan kedua mengalami kecede.raan di bahagian kepaIa dan mninggal dunia di tempat kejadian, katanya di sini hari ini.

Menurut Kamarulzaman myat kedua-dua mngsa dibawa ke Hspital Bent0ng untuk be.dah si.asat dan si.asatan g1at dilakukan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Katanya, berdasarkan siasatan awal mendapati Iokasi kejadian adalah berseIekoh dan semasa kjadian permukaan jalan ker1ng serta c.uaca baik tlada hujan.

Hasil s.iasatan awal mendapati kemaIangan ini berpunca daripada kecua.ian pemandu lori kerana ga.gaI mengawaI kenderaannya sehingga terba.bas, ujarnya.

Al fatihah.

Video:

Sumber: kosmo Kredit: dbongkar

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini