Cikgu nikah dengan anak murid sendiri, kenal ‘time’ suami tingkatan 1 Sekarang Anak Dah 2, Alhamdulillah

Jodoh dan pertemuan merupakan rahsia daripada Allah S.W.T. Kita tidak akan tahu siapa yang akan menjadi pendamping kita suatu hari nanti.

Jatuh cinta dengan guru sendiri
Dalam satu posting yang dibuat oleh seorang pemuda menggunakan nama akaun TikTok Standtlofa, dia berkongsi kisah cintanya dengan guru sendiri dan kini sudahpun bergelar suami kepada wanita itu.

Jadikan guru isteri

Menurutnya, mereka saling berkenalan semasa isterinya bertugas di sekolah tempatnya belajar. Dia juga akui rapat dengan isterinya dan selesa bertukar pendapat. Tanpa disangka, dia mulai jatuh cinta dengan wanita tersebut yang ketika itu merupakan ibu tunggal dengan mempunyai seorang anak.

Menerusi kompilasi gambar dan video mereka di sekolah, pemuda itu memaklumkan sudah mengenali isterinya sejak di Tingkatan 1.

Namun, selepas tamat sekolah, dia menyedari telah jatuh cinta dengan wanita itu dan sama-sama mengambil keputusan untuk berumah tangga. Jarak usia 14 tahun bukan halangan dan tidak berasa kekok kerana tetap menghormatinya sebagai seorang isteri.

Mereka juga kini telah pun dikurniakan seorang anak dan bahagia hidup bersama.

Artikel Sebelum ini

Cikgu nikah dengan anak murid sendiri, kenal ‘time’ suami tingkatan 3
Ajal, rezeki dan jodoh sememangnya perkara yang menjadi rahsia Allah S.W.T. Antara yang kerap menjadi penantian setiap manusia adalah waktu diberikan jodoh yang tepat bagi melayari kehidupan sebagai suami isteri hingga ke akhir hayat.

Hal ini dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok yang juga merupakan seorang model dan guru apabila bertemu jodoh dengan anak muridnya sendiri pada tahun lalu.

Suami 25 tahun, isteri 36 tahun

Menerusi akaun TikTok izzaerma, dia memaklumkan mereka berkenalan ketika suaminya di tingkatan tiga dan dia sudah pun bergelar guru. Namun ketika itu hubungan mereka sekadar guru dan anak murid sahaja.

Setahun rapat terus kahwin

Izza Erma, 36 telah memuat naik video bersama suaminya yang berusia 25 tahun namun kelihatan sebaya kerana masing-masing bahagia dengan perkahwinan tersebut.

Mereka melangsungkan perkahwinan pada 20 Disember 2020 setelah satu tahun berkenalan dengan lebih rapat.

Pernah ajar suami masa tingkatan tiga
Walaupun berbeza usia lebih dari 10 tahun, namun apa yang menarik perhatian warganet adalah disebabkan suaminya adalah anak murid di sekolah yang sama tempat wanita itu mengajar satu ketika dahulu.

Tahniah! Yang masih single rileks je dulu ok
Jadi, menerusi perkongsian yang dibuat di akaun TikTok tersebut, rata-rata warganet telah menitipkan ucapan tahniah ke atas perkahwinan mereka yang memasuki usia 3 bulan.

Warganet juga sempat berseloroh dengan mengatakan jodoh mereka berkemungkinan juga masih bersekolah melihat daripada jarak usia seperti pasangan romantik itu.

Sumber : OMM via trendingkini

Kredit: Detikkiniviral

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini