‘Arw4h semp4t minta mandl dan ambil wuduk’ – Isteri cerita saat ter4khir sebelum Zaibo m3ninggal dunia

“SUAMI semp4t minta mandi dan ambilkan wuduk. Tidak lama selepas itu dia sudah tiada,” kata Siti Hawa Sawal, isteri Allahy4rham Zaibo yang m3ninggal dunia hari ini.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Siti Hawa ketika dihubungi berkata, suaminya menghembusk4n n4fas ter4khir di sisinya, anak-anak dan keluarga terdekat 1.30 petang tadi di kediaman mereka di Batu Pahat, Johor.

“Alhamdulillah, rezeki dia (suami) pergi dengan mudah. Sebelum m3ninggal dunia, arw4h cakap dia pan4s dan minta dim4ndikan.

“Buat masa ini, saya m0hon maaf kerana tidak boleh memberi komen lanjut kerana masih terk3jut dan terlalu $edih dengan pem3rgiannya.

“Insya-Allah, biarlah saya uruskan semuanya terlebih dahulu dan sedia memberikan kenyataan selepas ini. Apa pun, terima kasih diucapkan,” katanya.

Jen4zah akan dimandikan dan dis0latkan di rumah mereka di Rengit dan dikebumikan di Tanah Perkubur4n Islam Rengit selepas s0lat Isyak.

Sebelum ini, Allahyarham pernah dimasukkan ke Hospital Sungai Buloh bagi menjalani rawatan lanjut selepas dirujuk oleh Hospital Batu Pahat.

Pelakon yang mencipta nama menerusi sitkom Spanar Jaya itu mulai merasai tanda-tanda sakit dua minggu selepas Aidilfitri lalu.