Allahu, Kasih4n pakcik Myvi kena tud0h, padahal Suzuki Swift yang r3mpuh 3 kender4an

TuIar sebuah rak4man ‘dashcam’ di media s0sial sejak semalam, memaparkan sebuah kereta Suzuki Swift mer3mpuh tiga kend3raan lain di persimpangan l4mpu isy4rat Jalan Tengah-Bayan Baru, GeorgeTown.

Memetik lap0ran Utusan 0nline, tiga kend3raan lain yang terb4bit adalah Perodua Myvi, Toyota Vios dan sebuah mot0sikal yang berh3nti di lampu isy4rat sebelum dir3mpuh pem4ndu Suzuki Swift.

Bagaimanapun, warg4net di lam4n Twitter bersimp4ti dengan n4sib pem4ndu Myvi yang ‘dis0al sia$at’ oleh orang aw4m k0nonnya menjadi punc4 kemaIangan tersebut berlaku.

Menerusi posting vide0 amiragilbert_, dapat dilihat seorang p4kcik yang did4kwa net1zen sebagai Perodua Myvi ditud0h mel4nggar l4mpu isyarat padahal ind1vidu yang menjadi ‘punc4’ masih ter$epit di dalam kereta.

“Kenapa nak mar4h uncle ni? Bukan dia yang bawa Swift tu. Dia driver Myvi putih yang ada dekat depan sekali dengan traffic light tu. Muka dia tengah terk3jut tu. Ke$iannya,” tulis amiragilbert_.

Menurut lap0ran Sinar Harian pula, pem4ndu Suzuki Swift yang berusia 30 tahun dis4hkan mninggal dunia ketika dalam perjaIanan ke h0spital selepas pasukan b0mba mengeIuarkan m4ngsa yang ter$epit di bawah keretanya yang terbalik.

Selain itu, pem4ndu Toyota Vios tidak mengaIami keced3raan n4mun penunggang mot0sikal Honda RS150 mengaIami Iuka ringan di tangan.

Ketua P0is Daerah Bar4t Daya, Superintendan AA Anbalagan berkata, pihaknya masih menyia$at sama ada m4ngsa tldak $empat mengh3ntikan kereta dip4ndunya atau kender4annya itu mengaIami masaIah brek.

Kredit: w0wberita

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini