Allahu, Anak Baru M̷eningg̷al 3 Bulan Lepas, Rumah Pula Terb̷akar. Allah beri ujian t̷anda syg pada Mek

Ber4t mata memandang berat lagi bahu yang mem1kulnya, itulah peribahasa yang paling sesuai menggambarkan ketabahan seorang wanita yang begitu cekal diuj1 dengan pelbagai dug4an yang mendatang. K@sah wanita yang dikenali sebagai Mek ini, diceritakan oleh seorang akt1vis dikenali sebagai Aisyah Shahid di laman Twitter.

Menerusi perk0ngsian tersebut rata-rata warg4net s3bak dengan nas1b yang men1mpa wanita itu dan turut bers1mpati dengan apa yang telah terjadi.

Anak baru sahaja men1nggal

Menerusi thread tersebut, anak kepada w4rga emas ini baru sahaja men1nggal tiga bulan yang lepas ak1bat terj4tuh daripada pokok. Menceritakan dengan lebih lanjut, anaknya disifatkan sebagai seorang anak yang baik dan sering membantu ibunya tanpa meng3luh.

Wanita cekal ini diuj1 sekali lagi, apabila rumahnya telah h4ngus dij1lat ap1. Bahkan, menerusi f0to yang dik0ngsi dapat dilihat r4ut wajah wanita itu yang men4nggung kes3dihan dan kerinduan terhadap arw4h anaknya.

Video rumah Mek terb4kar

Menerusi video berdurasi 13 saat itu, dapat dilihat kead4an rumah wanita itu yang 90% sudah h4ngus. Apa yang lebih mervntun hati, apabila barangan dan peralatan rumahnya sama sekali tidak dapat diselamatkan.

Walaupun, berdepan dengan pelbagai dug4an namun wanita tabah itu masih mampu tersenyum dan sama sekali tidak men1tiskan air mata ketika mencer1takan tentang k1sah hidupnya.

Semoga Mek terus dimurahkan rezeki

Sumber: Aisyah Shahid / diariviral

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)