Ali Puteh Beri Tempoh 2 Hari Kepada Ind̷ividu Memf̷itnah Katanya Joli Harta Arw̷ah Abam, Jangan Bagi Al̷asan Akaun Kena G̷odam

Berang ditvduh menggunakan duit abangnya Allhyarham Abam Bocey, pelawak Ali Puteh memberi tempoh beberapa hari lagi kepada individu yang melemparkan fltnah untuk tampil bersemuka dengannya.

Sudah mempunyai nombor telefon individu itu, pemilik nama Syed All Mubarak Syed Mohd Ridzuan berkata, dia akan membuat lap0ran p0lis jika tiada sebarang respons daripada pihak tersebut.

“Fltnah yang dia lemparkan kepada saya itu terlalu besar sebab melibatkan duit arwh Abam. Saya beri dia masa lagi sehari dua ini untuk dia datang berjumpa saya.

Ali kongsi paparan skrin komen individu tersebut.

“Ada hamba Allah sudah berikan nombor telefon dia pada saya tapi buat masa sekarang ini, saya tak akan hubungi dia lagi sebab nak tengok tindakan dia seterusnya.

“Kalau tak ada resp0n, saya akan bawa ke balai p0lis macam mana yang saya buat sebelum ini. Tapi pastikan jgn bagi alasan akaun kena g0dam,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, Ali memuat naik paparan skrin komen individu yang mend4kwa dirinya menggunakan duit arwah abangnya untuk mengusahakan kebun durian.

Menerusi kapsyen di perkongsian itu, Ali mengajak individu tersebut untuk bersemuka dengannya dan menunjukkan bukti atas dakwaan tersebut.

Dalam pada itu, Ali meluahkan rasa kes4l dengan sikap segelintir netizen yang gemar menlnggalkan k0men negatlf dikala negara berdepan dengan p4ndemlk.

“Sepatutnya dalam keadaan sekarang negara dilanda p4ndemlkC0vldl9, kena la muhasabah diri… fikir soal keluarga dan soal kem4tian yang semakin dekat.

Ali bersama isteri dan anak-anak di kebunnya.

“Kenapa t4kut pula? Masa tinggalkan k0men fltnah macam itu, tk t4kut pula? saya sarankan netlzen berhentilah menghent4m bukan pada saya saja, tapi artis lain juga,” ujarnya.

Untuk rekod, ini bukan kali pertama Ali berdepan dengan tuduhan dan d4kwaan berhubung harta peninggalan arwh Abam, malah k.es melibatkan isu itu masih dibicarakan di mahkamah.

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan menlnggal dunia pada 9 Februari tahun lalu akibat dem4m panas.

“Ini tdak… k0men benda yang tdak betul dan suka hati saja nak lemparkan fltnah sebegitu. Bila saya periksa, sekarang gambar profile dah bertukar.

Sumber: mstar/ F-uh.com

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini