Akhlrnya, Ini Kepvtusan Dari Mesyvarat Sidang Khas Bersama MuhylddinYassin. Harap Semva Bersedla

Menteri Semalam di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang dan Parlimen), Datuk Seri Takiyuddin Hassan mengatakan, pelaksanaan PKP itu adalah antara c.adangan yang sedang dipertimbangkan oleh kerajaan.

Takiyuddin mengatakan, c.adangan itu akan dibincangkan dalam perbincangan yang berkaitan dengan Perdana Menteri, Majlis Keselamatan Negara (MKN), dan semua Menteri Besar dan Ketua Menteri pada hari Jumaat.

Menurut beliau, dalam permintaan itu juga, MKN memerlukan tambahan pilihan yang perlu ada seperti yang dibuat sebelum itu termasuk PKP, P.erintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), P.erintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) dan P.erintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan ( PKPD).

Tular Poster Sidang Khas
Majlis Keselamatan Negara (MKN) turut mena.fikan mesej tular yang mend.akwa terdapat siaran langsung Perutusan Khas Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkaitan s.ituasi C0VID 19 dan P.erintah Kawalan Pergerakan (PKP), hari ini.

MKN melalui Telegram meminta orang ramai memerlukan tambahan peny.ebaran berita tidak benar itu.

“Hentikan penyebaran berita tidak benar. Tidak pasti, jangan kongsi, ”kata MKN pada hari Jumaat.

Poster berupa gambar Perdana Menteri berserta tulisan Perutusan Khas C0VID 19, pukul 9 malam dimuat naik dalam beberapa platform media sosial sejak pukul 3 petang ini.

Turut dimensi perutusan itu akan disiarkan secara langsung melalui salurann Astro AWANI, BERNAMA, TV3 dan RTM.

Mesyuarat Keputusan

Mengambil kira perbincangan dan penyelidikan dalam sidang khas Majlis Kes.elamatan Negara (MKN) pada hari Jumaat, telah diadakan sebulat suara pengguna mengetatkan lagi pelaksanaan PKP 3.0 yang sedang berk.uatkuasa dengan penambahan s.ekatan yang lebih ketat ke atas s.ektor ek.onomi dan sosial.

Menurut kenyataan media yang dikeluarkan Pejabat Perdana Menteri, sidang khas yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ini mel. Melibatkan kerajaan negeri untuk mengambil kira s.ituasi semasa di negeri masing-masing dan juga melihat usaha untuk mengekang penularan C0vID 19.

Ujar kebenaran itu lagi, perincian maklumat sekatan tambahan ini akan diumumkan dalam sidang media Menteri Kanan Pertahanan pada esok (Sabtu) 22 Mei 2021.

Kredit: AstroAwani / onlinemalaya

Pihak MediaPortal tidak menjawab terhadap komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah orang persendirian pemilik akaun dan tidak semestinya berbeza pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi pengguna akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Suka, Komen Dan Share Laman Media Portal Ya.

Jom sama2 sertai group ni .. Khas untuk sama2 kita kongsi menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Sertai -> Klik Disini