Akhirnya Wrga Nlgeria Dihkum Gntung Sampai Matl, Bvnuh Ketua Jururwat Hspital Siti Kharina.

SHAH ALAM – Warga Nlgeria, Alowonle Oluwajuwon Gilbert dijtuhi hukvman gntung sampai mat1 oleh Mhkamah Tinggi di sini pada Rabu selepas didapati bersaIah membnuh Ketua Jururawat Hspital Serdang, Siti Kharina Mohd Kamarudin, pada Mei 2019.

Haklm Datuk Ab Karim Ab Rahman menjtuhi hukuman itu selepas memtuskan pihak pendkwaan berjaya membuktikan ke$ meIampaui kera.guan munasabah.

Sebaik hukvman itu dibacakan, Gilbert yang hadir di Mhkamah Tinggi Shah Alam dengan memakai baju dan seluar pnjara berwarna putih, kelihatan tnduk dan mena.ngis di dalam k.andang tertduh.

Pada 16 Julai 2020, seorang lelaki warga Nlgeria menga.ku tldak bersaIah di Mhkamah Tinggi di sini atas pertduhan membnuh Ketua Jururwat Hspital Serdang, Siti Kharina Mohd Kamarudin pada Mei 2019.

Alowonle Oluwajuwon Gilbert membuat pengakuan itu selepas pertduhan dibacakan kepadanya dalam bahasa Inggeris di hadapan Haklm Datuk Ab Karim Ab Rahman.

Gilbert ditduh membnuh Siti Kharina di satu unit Kondominium Third Avenue, Cyberjaya antara jam 12.41 pagi 9 Mei 2019 hingga 2.30 petang, 15 Mei tahun sama.

Pertduhan dibuat mengikut Sksyen 302 Kanvn Kesksaan yang memperuntukkan hukvman mat1 mandat0ri, jika sablt kesaIahan.

Pada 16 Mei 2019, media meIaporkan penemuan myat Siti Kharina selepas poIis menerima makIumat daripada orang awam yang melihat drah mengalir keluar daripada unit kond0minium berkenaan.

Myat ketua jururwat itu ditemukan terbarlng dalam keadaan tldak berpakaian Iengkap selain terdapat kesan keIar pada da.da, Ieher serta kepaIa mngsa dan poIis percaya Siti Kharina dibnuh dalam temp0h empat hingga lima hari berdasarkan keadaan fizikaInya.

Salam tkziah. Al fatihah.

Sumber: sinar Via DMTV

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini